Tablet
Atabay
Asetilsalisilikasit
Ambalaj: 80 mgx20 ve 500 Tablet
: : 500 mgx20 tablet.
Eşdeğeri: Aspinal Tablet: 500 mgx20 tablet(Münir Şahin);Aspirin Tablet: 500 mgx20 tablet(Bayer).
Endikasyon: İltihabi durumlarda, örneğin akut ve kronikromatizmal hastalıklarda; ağrılarda, örneğin baş ve diş ağrısı,bel ağrısı (lumbago), nevralji, siyatik, migren ve adet sancılarında;soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda gö-rülen ağrı veateş durumlarında endikedir. Düşük dozlarda ayrıca antiagregan olarakkullanılır.
Kontra Endikasyon: Salisilatlara ve diğer nonsteroidal antienflamatuvarilaçlara karşı aşırı duyarlığı olanlarda, kanama eğiliminin arttığıpatolojik durumlarda, gebeliğin son üç ayında, glukoz6-fosfat dehidrogenazeksikliğinde, gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseriolanlarda kullanılması sakıncalıdır.
Uyarılar: Karaciğer harabiyeti olanlarda,ayrıca cerrahi girişimde bulunulacak kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerdekullanımı önerilmez. Emziren annelerde kullanılmamalıdır.
Yan Etkileri: Gastrointestinal hemoraji, ülserasyon, tinnitus,vertigo, geçici işitme kaybı, kanama zamanının uzaması ve nadirenlö-kopeni, trombositopeni, plazma demir konsantrasyonunda düşmegö-rülebilir.
İlaç Etkileşimleri: Antikoagülanların ve oral hipoglisemiyanlarınetkisini potansiyelize eder. Salisilatlar küçük dozlarda probenesidve sülfinpirazonun ürikozürik etkisini azaltır. Spironolaktonlaoluşan sodyum itrahı, salisilat varlığında azalabilir. Alkolle,kortikosteroidlerle birlikte kullanımı gastrointestinal sistemdekanama olasılığını artırır. Pirazolon türevleriyle birliktekullanımı gastrointestinal ülserasyon riskini artırır. Ürineralkalileştiriciler, fenobarbital ve propranolol asetilsalisilikasidin etkisini azaltır.
Doz Önerisi: Günlük doz erişkinlerde 3-4 kez 500-1000 mg ve çocuklarda1-2 kez 80 mgdir.

25 MAYIS 2022
Yeni Kılavuzlar Bariatrik Cerrahinin Uygulanabilirliğini Genişletiyor!
Üç büyük tıbbi kuruluş obezite cerrahisi için formal kılavuzlarını değiştirdiler. Ve hafif-orta düzeyde obezite ve diyabet veya metabolik sendromu olan hastaları da kapsayacak şekilde uygunluk kriterlerini genişlettiler.
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.