Ataspin

Ataspin

Ataspin nedir ne için kullanılır, Ataspin nasıl kullanılır, Ataspin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj: 

80 mgx20 ve 500 Tablet

: : 500 mgx20 tablet

Endikasyon: 

İltihabi durumlarda, örneğin akut ve kronik romatizmal hastalıklarda; ağrılarda, örneğin baş ve diş ağrısı,bel ağrısı (lumbago), nevralji, siyatik, migren ve adet sancılarında;soğuk algınlığı, grip ve hafif enfeksiyonlarda görülen ağrı ve ateş durumlarında endikedir. Düşük dozlarda ayrıca antiagregan olarak kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Salisilatlara ve diğer nonsteroidal antienflamatuar ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda, gebeliğin son üç ayında, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gastrointestinal kanalda kronik ve aktif ülseri olanlarda kullanılması sakıncalıdır.

Uyarılar: 

Karaciğer harabiyeti olanlarda,ayrıca cerrahi girişimde bulunulacak kişilerde dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde Kullanımı önerilmez. Emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Gastrointestinal hemoraji, ülserasyon, tinnitus,vertigo, geçici işitme kaybı, kanama zamanının uzaması ve nadiren lökopeni, trombositopeni, plazma demir konsantrasyonunda düşme gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Antikoagülanların ve oral hipoglisemik yanların etkisini potansiyalize eder. Salisilatlar küçük dozlarda probenesid ve sülfinpirazon ürikozürik etkisini azaltır. Spironolakton Oluşan sodyum itrahı, salisilat varlığında azalabilir. Alkolle,kortikosteroidlerle birlikte kullanımı gastrointestinal sistemde kanama olasılığını artırır. Pirazolon türevleri ile birlikte kullanımı gastrointestinal ülserasyon riskini artırır. Üriner Alkalileştirici Ler, fenobarbital ve propranolol asetilsalisilik asidin etkisini azaltır.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde 3-4 kez 500-1000 mg ve çocuklarda 1-2 kez 80 mg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...