Avandia

Avandia

Avandia nedir ne için kullanılır, Avandia nasıl kullanılır, Avandia ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Rosiglitazon

Ambalaj: 

4 mgx28 tablet.

Endikasyon: 

Tip 2 diyabet tedavisinde (insüline bağlı olmayan diabetes mellitus) endikedir. Diyet, egzersizin yeterli olmadığı durumlarda monoterapi olarak ya da tip 2 diyabetli hastalarda glisemik kontrolu iyileştirmek için sülfonilüre ve metformin ile kombinasyon halinde uygulanabilir.

Kontr.E: Rosiglitazon karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Rosiglitazon tedavisi, insülin rezistansı olan premenopoz ve anovülatuar kadınlarda ovulasyonun yeniden başlaması ile sonuçlanabilir.Şiddetli böbrek bozukluğu olan hastalarla ilgili yeterli veri olmadığından, bu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Şiddetli hepatik yetmezliği olan hastalarda kullanımı önerilmez. Sıvı retansiyonu meydana getirebileceği nden,kalp yetmezliği riski olan hastalar (özellikle insülin tedavisi gören hastalar), kalp yetmezliği semptomları açısından gözlenmelidir. Gebelerde emziren annelerde fetus üzerindeki potansiyel yararları potansiyel risklerinden üstün gelmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Üst solunum yolları enfeksiyonları ve baş ağrısı görülebilir. Anemi (hemoglobin miktarında azalma), ödem ve hiperkolesterolemi gibi advers etkiler meydana gelebilir. Doza bağlı olarak kilo artışı görülmüştür.Konjestif kalp yetmezliği ve pulmoner ödem ile ilgili az rapor vardır.

Doz Önerisi: 

Tedavi bireyselleştirme nedir. Başlangıç dozu günde 4 mg'dir. 6-8 haftalık tedavinin ardından hastalarda daha fazla glisemik kontrol ihtiyacında doz 8 mg ye yükseltilebilir.Günde 1 veya 2 kerede verilebilir. Yemekle beraber veya tek başına alınabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...