Ayra

Ayra

Ayra nedir ne için kullanılır, Ayra nasıl kullanılır, Ayra ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Kandesartan sileksetil

Ambalaj: 8mgx28 tablet

: : 16 mg 28 tablet.

Endikasyon: 

Hipertansiyonun her derecesinde etkilidir.

Kontrendikasyon:

 Kandesartan karşı aşırı duyarlılık, gebelik ve emzirme dönemlerinde ve ciddi hepatik bozukluk ve/veya kolestaz iste kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Ağır intravasküler sıvı kaybı olan hastalarda (yüksek doz diüretik alan hastalar gibi), semptomatik hipotansiyon oluşabilir. Ağır böbrek yetmezliği olan hastalarda kullanıldığında, serum potasyum ve kreatinin düzeyleri, periyodik olarak ölçülmelidir. Hemodinamik aort ya da mitral kapak stenozu olan ya da obstrüktif hipertrofik kardiyomiyopatili hastalarda, kandesartan çok dikkatli kullanılmalıdır. İskemik kardiyopatisi ya da iskemik serebrovaskülerhastalığı olanlarda, aşırı kan basıncının düşmesi, miyokardiyal enfarktüs yada inmeye (strok) neden olabilir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı, üst solunum yolu enfeksiyonu, sırt ağrısı,baş dönmesi, bulantı, öksürük, influenza benzeri semptomlar, yorgunluk, karın ağrısı, diyare, faranjit, periferal ödem, kusma, bronşit, rinit görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Kandesartanın antihipertansif etkisi diğer antihipertansiflerle arttırılabilir. Reninanjiyotensin Aldosteron sistemini etkileyen diğer ilaçlarla kullanıma dayanarak potasyum tutucu diüretikler,potasyum preparatları, potasyum içeren yapay tuzlar ya da potasyum düzeyini arttıran ilaçlar (heparin gibi) serum potasyumunu arttırabilir. ACE inhibitörleri ile lityumun birlikte kullanımında serum lityum konsantrasyonlarında ve toksisitede dönüşümlü artış bildirilmiştir.

Doz Önerisi: 

Önerilen başlangıç dozu günde bir kez 4 mg’dir.Sürek dozu günde bir kez 8 mg’dir.Maksimum doz günde bir defa 16 mg’dir. Tedavi istenen kan basıncı yanıtına göre ayarlanmalıdır. En yüksek antihipertansif etki tedavinin başlamasından sonraki 4 hafta içinde elde edilir. Kandesartan sileksetil günde bir kez aç veya tok karna alınabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...