Film Tablet
Eczacıbaşı
Azitromisin
Ambalaj: 500 mgx3 tablet.
Eşdeğeri: Azacid Film Tablet: 500 mgx3 tablet(Fako);AzeltinFilm Tablet: 500 mgx3tablet(Biofarma);Azitro Film Tablet: 500 mgx3 tablet(Deva);AzomaxFilm Tablet: 500 mgx3tablet(Koçak);Tremac Film Tablet: 500 mgx3 tablet(Sanovel);ZitromaxFilm Tablet: 500 mgx3tablet(Pfizer).
Azro
Oral Süspansiyonİçin Kuru Toz
Azitromisin
Ambalaj: 200 mg/5 mLx15 mL (pediyatrik) ve 30 mL.
Eşdeğeri: Azacid Oral Süspansiyon: 200 mg/5 mLx15 mL ve 30 mL(Fako);AzeltinOral Süspansiyon: 200 mg/5mLx15 mL ve 30 mL(Biofarma);Azitro Oral Süspansiyon: 200 mg/5 mLx15 mL ve 30 mL(Deva);AzomaxOral Süspansiyon: 200 mg/5mLx15 mL ve 30 mL(Koçak);Tremac Oral Süspansiyon: 200 mg/5 mLx15 mL ve 30 mL(Sanovel);ZitromaxOral Süspansiyon: 200 mg/5mLx15 mL ve 30 mL(Pfizer).
Endikasyon: Duyarlı organizmalara bağlıenfeksiyonlarda; bu arada, bronşit,S.pneumoniaveyaH. influenzanınneden olduğu hafif şiddette toplumda kazanılmış pnönomi olguları gibi altsolunum yolu enfeksiyonlarında; deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında;otitis mediada ve farenjit/tonsilit ve sinüzit dahil üst solunum yollarıenfeksiyonlarında endikedir. Azitromisin, erkeklerde ve kadınlarda cinsel ilişkiylebulaşan veChlamydia trachomatise bağ-lı, komplike olmayan genital enfeksiyonlarıntedavisinde endikedir. Ayrıca,Haemophilusducreyiye bağlı yumuşak şankr ve çoğuldirençli olmayanNeisseriagonorrhoeaeya bağlı komplikasyonsuzgenital enfeksiyonların tedavisinde de endikedir, fakat beraberinde birTreponema pallidumenfeksiyonuolup olmadığı saptanmalıdır.
Kontra Endikasyon: Özgeçmişindeazitromisine ya da makrolid antibiyotiklerin herhangi birine karşı biralerjik reaksiyon bulunan hastalarda kontrendikedir. Yüksek AST (SGOT), ALT(SGPT) düzeyleri ve hiperbilirubinemisi olanlarda kullanılmamalıdır.
Uyarılar: Anjiyoödemve anafilaksiyi içeren nadir, ciddi alerjik reaksiyonlar bildirilmiştir. Dahaçok karaciğer yolu ile elimine edildiğinden, belirgin karaciğer fonksiyonbozukluğu olan hastalara azitromisin verilirken dikkatli olunmalıdır. Ciddi böbrekyetmezliği olan hastalarda azitromisin kullanımına ilişkin yeterli veriolmadığından, bu hastalara azitromisin verilirken dikkat gösterilmelidir.Gebe kadınlarda sadece başka bir alternatif yoksa kullanılmalıdır. Anne sütüile atılıp atılmadığı bilinmediğinden, emziren annelere azitromisin verilirkendikkatli olunmalıdır.
Yan Etkileri: Anoreksi,bulantı, kusma/diyare, yumuşak dışkı, dispepsi, karında rahatsızlık(ağrı/kramp), kabızlık, gaz, psödomembranöz kolit ve nadiren dilde renk değişikliğigörülebilir.
İlaç Etkileşimleri: Azitromisinile ergot türevlerinin aynı zamanda kullanımı kontrendikedir. Azitromisinile siklosporin arasındaki etkileşim bilinmemesine rağmen, bu ilaçların aynızamanda kullanımında ihtiyatlı olunmalıdır. Azitromisin ve digoksini birliktealan hastalarda digoksin düzeylerinin yükselme olasılığı akılda tutulmalıdır.Hem azitromisin hem antasit kullanan hastalarda, bu ilaçlar aynı zamandaalınmamalıdır. Azitromisin ve triazolamın beraber uygulanması durumunda,triazolamın klirensi azalabilir ve bu durum triazolamın farmakolojik etkisiniartırabilir.
Doz Önerisi: Günlük toplam miktar, tek doz olarak verilir.erişkinler: Cinselilişkiyle geçenChlamydiatrachomatisenfeksiyonlarında 1 g (2Tablet) azitromisinin tek doz olarak verilmesi yeterli tedaviyisağlar. Duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı diğer enfeksiyonlarda,3 gün süreyle 500 mg/gün dozunda kullanılır (toplam 1.5 g). Alternatifolarak, tedavinin birinci günü tek doz olarak 500 mg (1 Tablet); bununardından 4 gün süreyle günde 250 mglik tek dozla devam edilir (5 gündealınan toplam doz 1.5 gramdır).Çocuklar: 45 kgnin altındaki çocuklardaAzro Süspansiyonun kullanılmasıö-nerilir (genel olarak çocuklarda doz, 3 gün süreyle kg başına 10mgdir.) 45 kgnin üzerindeki çocuklarda, erişkin dozları kullanılır.Doz, aç karnına(yemeklerden 1 saat önce ya da 2 saat sonra) alınmalıdır.

25 MAYIS 2022
Yeni Kılavuzlar Bariatrik Cerrahinin Uygulanabilirliğini Genişletiyor!
Üç büyük tıbbi kuruluş obezite cerrahisi için formal kılavuzlarını değiştirdiler. Ve hafif-orta düzeyde obezite ve diyabet veya metabolik sendromu olan hastaları da kapsayacak şekilde uygunluk kriterlerini genişlettiler.
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.