Batticon

Batticon

Batticon nedir ne için kullanılır, Batticon nasıl kullanılır, Batticon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Antiseptik Solüsyon

Polivinilpirolidon İyot

Ambalaj: 

%10x30, 100, 250 ve 1000 mL’lik şişe.

Endikasyon: 

Antiseptik Ve dezenfektan etkilidir. Cerrahi el dezenfeksiyonu, cilt ve yara dezenfeksiyonu, operasyon sahasının hazırlanması, yara tedavisi,mukoza dezenfeksiyonu ve yanık tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Non Toksik nodüler guatrda kontrendikedir.Göze yedirilmemelidir. Tiroid hastaları, yeni doğanlar, süt çocukları ve gebelerde dikkatli olunmalı ve uzun süre kullanılmamalıdır.

Doz Önerisi: 

Batticon Antiseptik Solüsyon: Solüsyon sulandırılmadan doğrudan kullanılır.Deriye uygulama en az 1, en iyisi 5 dakika uygulanmaktadır. Mukozanın ve yaraların yıkanmasında gerektiği şekilde kullanılmalıdır. Belirli bazı uygulamalarda serum fizyolojik veya ringer solüsyonu ile karıştırılır.

Batticon Sıvı Sabun:

 Cerrahi el dezenfeksiyonunda,el ve kol nemlendirilip 5 mL Batticon sıvı sabun ile 2.5 dakika ovulur, köpük için damla damla su katılabilir ve akan su altında durulanır. Hijyenik el temizliğinde,el 5 mL Batticon sıvı sabun ile 1 dakika yıkanır.Ameliyat alanının hazırlanması: Su ile nemlendirilir,Batticon Sıvı sabun ile (ortalama 1 mL 20 cm2 alana) 5 dakika boyunca, steril ıslak gazlı bez ile silinir, temiz alana Batticon Solüsyon sürülüp kurumaya bırakılır.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...