Becodisks

Becodisks

Becodisks nedir ne için kullanılır, Becodisks nasıl kullanılır, Becodisks ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Disk

Beklometazon dipropiyonat

Ambalaj: 

200 µgx8’er dozluk 7 disk ve 1 adet diskhaler içeren ambalaj.

Endikasyon: 

Akciğerlerde Güçlü antienflamatuar etki göstererek astımın önleyici temel tedavisini sağlar.

Kontrendikasyon: 

Aşırı duyarlı hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Beklometazon akut krizler için değil, rutin ve uzun süreli tedavi içindir. Sistemik steroidler uzun süre veya -yüksek dozlarla tedavi edilen hastalarda adrenokortikal supresyon olabilir. Beklometazon tedavisi ani olarak kesilmemelidir.Gebelik sırasında kullanımı, anneye sağlayacağı yarar, fetüs üzerine olası etkisinden büyükse düşünülmelidir. Gebelikte kullanımının güvenilirliği konusunda yeterli kanıt yoktu. Emziren annelerde kullanımında anne ve bebeğe olası zararları, sağlayacağı terapötik yararlarıyla karşılaştırılmalıdır.

Yan Etkileri: 

Ağız ve boğazda kandidiyazis görülebilir. Bazı hastalarda ses kısıklığı ve boğaz tahrişi görülebilir. Dozu takiben “wheezing”de artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz erişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda 2 kez 400 µg veya 3-4 kez 200 µg (Maksimum günlük doz 1 g’dir) ve 6-12 yaş arası çocuklarda 2-3 kez 100 µg’dir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...