Beconase

Beconase

Beconase nedir ne için kullanılır, Beconase nasıl kullanılır, Beconase ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Nasal Sprey

Beklometazon dipropiyonat

Ambalaj: 

50 mg/doz 200 dozluk özel ambalaj.

Endikasyon:

 Perennialve mevsimsel alerjik rinit ve vazomotor rinitlerin tedavi ve profilaksisindeendikedir. Ayrıca, nazal polipektomi geçirmiş hastalarda, nazal polip nüks lerini önemli ölçüde geciktirir. Nüksetmiş poliplerin büyümelerini önleyebilir.

Kontrendikasyon: 

Aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Nazal poliplerin beklometazon tedavisi, poliplerin cerrahi tedavisiyle ve/veya beklometazon burun içine nüfuz etmesini kolaylaştıracak ilaçlarla birlikte düşünülmelidir.Nazal cerrahi işlemler, travma, nazal septal ülserler gibi çeşitli nedenlerle oluşmuş yeni yaraların iyileşmesini geciktireceğinden,iyileşinceye kadar kullanılmamalıdır.Beklometazon mevsimsel alerjik riniti çoğu durumlarda kontrol ederse de, ağır yaz alerjenlerine maruz kalınan durumlarda özellikle göz semptomlarını kontrol için ilave tedavi gerekebilir. Beklometazon Un insan gebeliğinde kullanımının güvenilirliği hakkında yeterli kanıt yoktu. Anne sütüne önemli düzeylerde geçmesi beklenmemektedir.

Yan Etkileri: 

Nadiren Kuruluk, burun ve boğazda irritasyon, hoş olmayan lezzet ve koku ve burun kanaması görülebilir.

Doz Önerisi: 

Yetişkinler ve 6 yaşın üzerindeki çocuklarda(6-12 yaş çocuklarda çok zorunlu olduğunda dikkatle kullanılmalıdır)önerilen doz her bir burun deliğine günde 2 kez uygulamadır. Her bir burun deliğine günde 3 veya 4 kez bir uygulamalı doz rejimi tercih edilebilir. Toplam günlük uygulama normal olarak 8 uygulamayı geçmemelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...