Beklazon

Beklazon

Beklazon nedir ne için kullanılır, Beklazon nasıl kullanılır, Beklazon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

krem

Beklometazon dipropiyonat

Ambalaj: 

Psö-riazis,her türlü kontakt dermatitleri, her türlü ekzemalar, seboreik dermatitis,intertrigo, ilaç erüpsiyonları, çocuk egzama ile atopik dermatitis,ışınlama ve fiziksel etkenlere bağlı dermatitisler ve yanıklar,nörodermatozlar, liken ruben planus, ürtiker, akne, diskoid lupus eritematozus vb. Müstahzarın losyon formu özellikle sızıntılı lezyonlarda saçlı deri ve vücudun kıllı bölgeleri için özellikle uygundur.

Kontrendikasyon:

 Deri enfeksiyonları ayrı bir tedavi gerektirir ve yanıt gecikirse steroid uygulamasına son verilmelidir. Deri tüberkülozunda, herpes grubu enfeksiyonlarında,çiçek vb. gibi virütik cilt hastalıklarında, canlı virüs aşılarıuygulamaları sırasında, varikoz ülserlerde ve diğer staz ülserlerindekullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Uzun süre kullanıldığında deriden emilen ilaç, sistemik yan etkilere neden olabilir. Diabetes mellitus,peptik ülser, osteoporoz, psikoz eğilimi, böbrek yetmezliği, konjestif kalp yetmezliği, hipertansiyonu olan ve yaşlı kişilerde dikkatlekullanılmalıdır. Gebelerde kullanılması fetusu da etkileyebilir;kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Emziren annelerde ise dikkatle kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Özellikle Geniş bölgelere kapalı tedavi şeklinde uygulandığında yan etkilere yol açabilecek ölçüde absorpsiyona uğrayabilir. Çocuklarda kapalı tedavi şeklinde uygulanmasa bile uzun süreli kullanımı adrenal supresyon neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Hasta bölgeye ince bir tabaka halinde sürülür ve hafifçe ovulur. Başlangıçta, müstahzar günde 2 kez uygulanır. Daha Sonra lezyon iyileşmeye yönelince uygulama daha uzun aralıklarla yapılır ve hatta tedavi tamamen kesilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...