Bellargal

Bellargal

Bellargal nedir ne için kullanılır, Bellargal nasıl kullanılır, Bellargal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Total belladon alkaloidleri.1 mg, ergotamin tartarat 0.3 mg, fenobarbital 20 mg

Ambalaj: 

20 draje.

Endikasyon: 

Endokrin Sistemde:

 Menopoz Sıkıntıları, dismenore, hipertiroidide yardımcı olarak.Kardiyovasküler sistemde: Kardiyak Nevroz, çarpıntı, ekstrasistoller.Santral sinir sisteminde: Uykusuzluk,sinirlilik, nörasteni, anksiyete ve gerilim, posttravmatik sendrom,iklim değişikliklerine bağlı bozukluklar, Meniere sendromu.Sindirim sisteminde: Mide ağrıları, gastroduodenal ülser.

Kontrendikasyon: 

Glokom,prostat hipertrofisi, gebelik ve emzirme, obliteratif damar hastalıkları,ağır miyokard lezyonları, ciddi böbrek ve karaciğer bozuklukları ve porfiriada kontrendikedir.

Uyarılar: 

Anjina pektoris varlığında önlem alınmalıdır. Refleksleri zayıflatabileceği için araba ve makinekullananlara dikkatli olmaları söylenmelidir.

Yan Etkileri: 

Ağız kuruluğu,görme bozuklukları ve somnolans gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Narkotiklerin,psikotrop ajanların, antihistaminiklerin, hipnotiklerin, sedatiflerinve alkolün merkezi etkilerini potansiyalize edebilir.

Doz Önerisi:

 Günlük doz yetişkinlerde günde 3 kez 1 veya 2 drajedir.Uyku bozuklukları devam ediyorsa ilaç yatarken alınmalıdır. Çocuklarda Yaşa göre günde 1-3 kez 1 draje verilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...