Benzidan

Benzidan

Benzidan nedir ne için kullanılır, Benzidan nasıl kullanılır, Benzidan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Tablet

Benzidamin HCl

Ambalaj:

 50mgx20 tablet.

Endikasyon:

 İltihaplı doku ameliyatları;burkulma, çıkık, ezik, tendinit, bursit, yanık ve benzeri durumlar;diş ve diş etiyle ilgili iltihap ve ameliyatlarda ve plastik cerrahi uygulamalarında; tonsillit, sinüzit gibi enflamasyonlu durumlarda,kulak ve burun ameliyatlarında; üroloji ve jinekolojide iltihaplı durumlar ve ameliyatlarda; solunum yolları hastalıklarında ve venopatilerdeanti enflamatuvar ve analjezik olarak kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Benzidamin Karşı daha önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.Gebelerde güvenirliği kanıt olmadığından, kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Nonsteroid antienflamatuar ilaçlar karaciğer bozukluğu olan kişilerde ancak çok gerekli olduğunda kullanılmalı ve uzun süreli tedavi görenlerde karaciğer fonksiyon testleri yapılmalıdır.

Yan Etkileri: 

En çok görülen yan etkiler bulantı,epigastrik basınç ve yanma hissidir. Nonsteroid ilaçların yan etkileri yaşlı hastalarda daha sık görüldüğünden, bunlarda en düşük etkili doz kullanılmalıdır.

İlaç Etkileşimleri:

 Bütün nonsteroid antienflamatuvarlar gibi, diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Bir kerelik oral doz 0.7-1 mg/kg’dir. Olağan doz günde 3 kez 1 Tablet olup, tok karnına alınmalıdır.Gereğinde, yatmadan 2 saat önce 1 Tablet daha alınabilir. Bir kerelik maksimum doz 2 Tablet, günlük maksimum doz 4 Tablettir. Tedavi süresi ortalama 7-15 gündür.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...