Betoptic

Betoptic

Betoptic nedir ne için kullanılır, Betoptic nasıl kullanılır, Betoptic ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Oftalmik Solüsyon

Betaksolol HCL

Ambalaj: 

5.6 mg/mLx5 mL’lik, kendinden damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Kronik Açık açılı glokomlu hastalar, yüksek intraoküler basınç (oküler hipertansif) hastalar, beraberinde solunum yolu hastalığı da bulunan glokomlu veya oküler hipertansiyonlu hastalar, çeşitli ilaçlarla antiglokom tedavi gören glokomlu veya oküler hipertansiyonlu hastaların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Betaksolol Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda, birinci derece bloktan daha ağır sinüs bradikardisi olan hastalarda, kardiyojenik şok veya belirgin kalp yetmezliği öyküsü bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Oral veya başka yoldan adrenerjik bloker bir ilaç kullanan hastalar gerek intraoküler basınç, gerekse beta blokaja bağlı bilinen olası sistemik additif etkiler açısından izlenmelidir. Gebelik ve emzirme dö-nemindekikadınlarda, ancak beklenen yararlılığın olası risklerden üstün olmasıdurumunda kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Göze damlatılması sırasında kısa süreli rahatsızlık olabilmektedir ve nadiren gözde yaşarma bildirilmiştir. Çok nadir olarak korneal duyarlılıkta azalma, eritem, kaşınma hissi, korneal batmayanma, keratit, anizokori ve fotofobi; lokal uygulamanın ardından çok nadiren insomnia ve depresif nöroz gibi sistemik yan etkiler bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Epinefrinin eş zamanlı olarak kullanılması sırasında nadir de olsa midriyazis geliştiği bildirilmiştir. Rezerpin gibi katekolamin deplase edici ilaçlarla tedavi gören hastalarda bir blokerin kullanılması gerekiyorsa additif etki ve hipotansiyon ve/veya bradikardi görülebilme olasılığı nedeniylebu hastaların dikkatle izlenmeleri önerilir. Eş Zamanlı adrenerjik psikotropik ilaç kullanan hastalarda gereken önlemler alınmış olmalıdır.

Doz Önerisi: 

Betoptic Solüsyon: Genelde uygulanan dozaj hasta gözlere günde iki kez bir damladır. Bazı hastalarda göz içi basıncının düşüp stabil hale gelmesi birkaç hafta sürebilir. Tedavinin ilk iki ayı içinde,klinik takip sırasında intraoküler basınç belirlenmelidir.Betoptic Süspansiyon: Günde iki kez hasta olan göze bir veya iki damla uygulanması önerilir. Bazı hastalarda göz içi basıncının düşüp stabil hale gelmesi birkaç hafta sürebilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...