Brethal

Brethal

Brethal nedir ne için kullanılır, Brethal nasıl kullanılır, Brethal ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İnhaler

flutikazon propiyonat

Ambalaj: 

50 µg/doz 60 doz

: : 125 µg/dozx60 dozluk ambalaj.

Eşdeğeri: 

Flixotide İnhaler: 

50 µg/dozx60 doz, 125 µg/dozx60 doz(GSK).

Endikasyon: 

Daha önceyalnızca bronkodilatörlerle veya başka profilaktik ajanlarla tedavigörmüş hastalarda astımın alevlenmelerini ve semptomlarını azaltır.

Kontrendikasyon: 

Aşırı duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Akut ataklar için değil, uzun süreli tedavi için kullanılır.Aktif veya pasif pulmoner tüberkülozu olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Gebelik sırasında kullanımı, anneye sağlayacağı yarar, fetüs üzerine olası etkisinden büyükse düşünülmelidir.Farmakokinetik özellikleri süte geçmesinin olası olmadığını göstermektedir.

Yan Etkileri: 

Ağız ve boğazda kandidiyazis görülebilir.Böyle hastalar, inhaler kullandıktan sonra ağızlarını suyla çalkala malıdır. Bazı hastalarda ses kısıklığı ve boğaz tahrişi görülebilir. Dozun ardından hırıltı daki ani artış ile paradoksal bronkospazm görülebilir. Böyle bir durumda beklometazon hemen kesilmeli ve alternatif tedaviye geçilmelidir.

İlaç Etkileşimleri:

 Herhangi bir ilaçla etkileşimi bildirilmemiştir.

Doz Önerisi:

 Terapötik etki 4 ile 7 günde başlar. Doz, bireysel yanıta göre ayarlanmalıdır. Her bir önerilen doz minimum 2 inhalasyondur.Başka bir şekilde önerilmemişse, yetişkinler ve 16 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 2 kez 100-1000 mg. Hastalığın şiddetine göre, -aşağıdakiinhale flutikazon propiyonat başlama dozu verilmelidir: Hafif astımda günde 2 kez 100-250 µg. Orta astımda günde 2 kez 250-500 µg. Şiddetli astım günde 2 kez 500-1000 µg. Doz, daha sonra semptomlar kontrol altına alınınca azaltılır veya bireysel yanıta göre etkili en düşük doza indirilir.4 yaşın üzerindeki çocuklarda, günde 2 kez 50-100 µg önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...