Brevibloc

Brevibloc

Brevibloc nedir ne için kullanılır, Brevibloc nasıl kullanılır, Brevibloc ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

IV Flakon

Esmolol HCl

Ambalaj: 

100 mg/10 mLx1 flakon.

Brevibloc Premiks

İnfüzyon Solüsyonu

Esmolol HCl

Ambalaj: 

2.5 g/250 mLx1 IntraVia torba.

Endikasyon: 

Kısa süre etkili bir preparat ile sol ventrikül hızının kısa süreli kontrolünün istendiği preoperatif, postoperatif veya diğer acil durumlarda atriyal fibrilasyon ve atriyal “flutter”lı hastalarda ventrikül atım hızının, süratle kontrol altına alınmasında endikedir. Hekimin kararına göre kalp hızı yüksekliğinin spesifik müdahale gerektirdiği non kompansatuar sinüstaşikardisi için de endikedir. Başka bir preparata geçişin öngörüldüğü kronik durumlar için endike değildir.Brevibloc Hakimin kararına göre spesifik müdahale gerekenindüksiyon ve trakeal entübasyon sırasındaki, cerrahi girişim sırasındaki,anesteziden ayılma dönemindeki ve postoperatif dönemdeki taşikardi ve hipertansif durumlarda endikedir.Brevibloc Bu durumların profilaksisinde önerilmez.

Kontrendikasyon:

 Sinüs bradikardisi, birinci dereceden yüksek kalp blokudurumları, kardiyojenik şok ve aşikar kalp yetmezliği durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Miyokardın beta blokerlerle uzun süre deprese edilmesi,bazı durumlarda kalp yetmezliğine neden olabilir.Brevibloc Kan Basıncının esas olarak hipotermi ile ilişkili vazokonstriksiyona bağlı olarak arttığı hastalarda hipertansiyon tedavisinde kullanılmamalıdır. Genel olarak,bronkospastik hastalıkları olanlar beta blokerler almamalıdır.Brevibloc Beta Bloker kullanılması gereken diyabetik hastalarda dikkatle kullanılmalıdır;beta blokerler hipoglisemi ile birlikte oluşan taşikardiyi maskeleyebilir.Brevibloc’intravenöz uygulanması sırasında intravenöz infüzyonların infiltrasyon veekstravazasyonu ile ilişkili cilt hasarları ve nekroz bildirildiğinden,dikkatli olunmalıdır. Gebelikte yalnızca olası yararı, fetüse yönelik olası zararından fazla olduğunda kullanılmalıdır. Anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden, dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri:

 Kontrollü Klinik çalışmalarda izlenen advers etkilerin çoğu hafif ve geçicidir. En Önemli advers etki hipotansiyon olarak bildirilmiştir. Farmakovijilans Verilerine göre,Brevibloc’un ventrikül hızını kontrol etmek için kullanıldığı karmaşık klinik durumlarda ölüme yol açabildiği şeklinde bildirimler bulunmaktadır. Semptomatik hipotansiyon (diaforez, baş dönmesi) ve asemptomatik görülebilir. Baş dönmesi, uyuklama, konfüzyon, baş ağrısı,ajitasyon, halsizlik, bulantı ve kusma, gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri: 

Katekolamin Tüketen ilaçlar (örn. rezerpin) beta bloker ilaçlarla birlikte verildiğinde aditif bir etki gösterebilirler.Brevibloc İle eşzamanlı olarak katekolamin tüketen ilaç tedavisi alan hastalar hipotansiyon ve önemli bradikardi bulguları (vertigo, senkop ve postüral hipotansiyon) açısından yakından izlenmelidir. Miyokard fonksiyonu bozulmuş hastalarda Brevibloc ve verapamil kullanımı sırasında dikkatli olunmalıdır.Her iki ilacı alan hastalarda ölümcül kalp durmaları bildirilmiştir. Ayrıca Dopamin, epinefrin ve norepinefrin gibi vazokonstriktör ve inotropik preparatların varlığında supraventriküler taşikardinin kontrolü için Brevibloc kullanılmamalıdır, çünkü sistemik vasküler direnç yüksek olduğunda kalp kasılmasının bloke edilmesi tehlikeli olabilir.

Doz Önerisi: 

Supraventriküler taşikardide, ventrikül hızı esas alınarak dozun titre edilmesi gerekir: 0.5 mg/kg’lik başlangıç yükleme dozu 1 dakikalık süre içerisinde uygulanması ve sonra 4 dakika süreyle 0.05mg/kg/dk (50 µg/kg/dak) dozunda sürek enfüzyonu yapılması önerilir. Dört Dakikalık başlangıç sürek infüzyonundan sonra (toplam tedavi süresi 5 dakikadır), istenen ventrikül hızına göre sürek infüzyonuna 0.05 mg/kg/dk dozunda devam edilmeli veya doz basamaklı olarak artırılmalıdır. Maksimum Çıkılabilecek doz 0.2 mg/kg/dk’dır. Her doz basamağında, dozu yükseltmeden önce tedaviye en az 4 dakika devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...