Bronkar

Bronkar

Bronkar nedir ne için kullanılır, Bronkar nasıl kullanılır, Bronkar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Klorfeniramin maleat 2 mg, psödoefedrin HCl 30 mg

Ambalaj:

 100 mL’lik şişe, 5 mL’lik ölçeğiyle birlikte.

Endikasyon: 

Üst solunum yolu enfeksiyonları (nezle), sinö-zühti veya alerjik rinite bağlı burun akıntısı, hapşırma ve nazal konjesyon gibi yakınmaların geçici olarak giderilmesi için kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Antihistaminik veya sempatomimetik ajanlar karşı duyarlılığı olan hastalar ile epilepsi, ciddi hipertansiyon,ciddi koroner arter hastalığı olanlarda ve MAO inhibitörü ilaç tedavisi göz-ren hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Araç sürme, makine kullanma gibi potansiyel olarak tehlikeli işlerin performansı için gerekli zihinsel ve fiziksel yetenekleri etkileyebilir. Alkol ve diğer santral sinir sistemi depresanları (hipnotikler, sedatifler, trankilizanlar) ile olasıadditif etkiler hakkında hastalar uyarılmalıdır. Çok gerekmedikçe gebelere verilmemelidir. Gerek klorfeniramin gerekse psödoefedrin anne sütüne girebileceğinden ve bu ilaçların bebeklere olası riski nedeniyle risk/yarar oranı dikkate alınarak, emzirmenin mi yoksa ilacın mı kesilmesi gerektiği konusunda karar verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Uyuşukluk, antihistaminiklerin en sık gö-rülen yan etkisidir.Psö-doefedrin ise özellikle sempatomimetik ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda hafif santral sinir sistemi stimülasyonu yapabilir.

İlaç Etkileşimleri: MAO inhibitörleri ile tedavi edilen hastalara verilmemelidir. Sempatomimetikler metildopa,rezerpin, veratrum alkaloidleri ve mekamelaminin antihipertansif etkilerini azaltabilir. Alkol ve diğer sedatif ilaçlar klorfeniramin sedatif etkilerini arttırabilir. Kardiyovasküler sistem üzerinde kombine etkileri hastaya zararlı olabileceğinden, bu bileşim ile diğer sempatomimetikler birlikte verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinlere günde 3-4 kez 1-2 ölçek (5-10 mL). 6-12 yaş arası çocuklara günde 3-4 kez ½-1 ölçek, 24 saat içinde en fazla 4 ölçek uygulanabilir. 2-6 yaş arası çocuklara günde 3-4 kez ½ ölçek, 24 saat içinde en fazla 2 ölçek uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...