Campral

Campral

Campral nedir ne için kullanılır, Campral nasıl kullanılır, Campral ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Tablet

Akamprosat

Ambalaj: 

333 mgx84 tablet.

End.: Alkol bağımlısı hastalarda abstinans (alkolden uzak durma)durumunun sürdürülmesini sağlayarak alkol bağımlılığı tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Akamprosata karşı aşırı duyarlığı olan hastalar ileböbrek yetmezliği olan hastalarda (serum kreatinin>120 µmol/L)kontrendikedir.

Uyarılar: 

Akamprosat alkolü bırakma döneminde görülen akut semptomlar için bir tedavi değildir. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü hastalarda kullanımı tavsiye edilmemektedir. Ayrıca ciddi karaciğer yetmezliği olan hastalarda da kullanımı önerilmemektedir.Bir tedbir olarak gebelerde kullanımı önerilmemektedir.Emziren annelerde kullanımı tavsiye edilmemektedir.

Yan Etkileri: 

Diyare, nadir olarak mide bulantısı,kusma ve abdominal ağrı bildirilmiştir. Kaşıntı ve nadir de olsa makülopapüler eritem de görülmektedir.

Doz Önerisi: 

Dozaj, 60 kg üstündeki kişiler için sabah, öğle ve akşam ikişer tablettir. 60 kg altındaki kişiler için sabah iki, öğle ve akşam bir tablettir. Hasta eğer sağlıklı bir sindirim sistemine sahipse ilacın aç karnına verilmesi tercih edilir. Önerilen tedavi süresi bir yıldır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...