Canesten

Canesten

Canesten nedir ne için kullanılır, Canesten nasıl kullanılır, Canesten ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Klotrimazol

Ambalaj:

 0.01 g/gx20 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Dermatofitler,mayalar, küfler, vb.ne karşı geniş spektrumlu antimikotik etkiye sahipolmasının yanı sıra,Trichomonasvaginalis, Grampozitif mikroorganizmalar(streptokoklar/stafilokoklar) ve Gramnegatif mikroorganizmalara (Bacteroides/Gardnerella vaginalis) karşı da etkilidir. Bu tip enfeksiyonlara örnek olarak ayak ve ellerdeki mikozlar (atlet ayağı, tinea manuum), paronychia’lar, deri ve derinin kat yerlerindeki mikozlar (tinea korporis, tinea kruris), derinin süperfisyel kandidozlar (Candida balanitis, Candida Vulvitis), pitiriyazis versicolor,eritrazma ve yukarıda adı geçen patojenlere bağlı olarak gelişen seboreik dermatit sayılabilir. Klotrimazole duyarlı bakterilerle süper enfeksiyon sonucuenfekte olan deri hastalıklarında da kullanılır.

Kontrendikasyon: 

Klotrimazol A karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Gebeliğin ilk üç ayında, ancak hastanın sağlığı yönünden elzem olduğu düşünüldüğü takdirde kullanılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Klotrimazole lokal tolerans genellikleiyidir. Nadir olarak tüm bedende alerjik reaksiyon, ağrı; deri ve eklerinin kaşıntı, kızarıklık görülür.

Doz Önerisi: 

Hastalıklı cilt bölgesine günde 2-3 kez ince bir tabaka halinde uygulanıp emzirilir. Bir el büyüklüğündeki bir bölgenin tedavisi için ½cm uzunluğunda krem yeterlidir. Tedaviyi hijyenik olarak desteklemek için, krem uygulamasından önce cildin hastalıklı bölgesinin yıkanması ve tamamen kurulanması önerilir. Tedavinin başarılı olabilmesi için, uygulama düzenli ve yeterli süre devam ettirilmelidir. Tam bir iyileşme sağlamak amacıyla,endikasyonlara bağlı olarak tedaviye hastanın semptomlarının kaybolmasını izleyen 2 hafta süresince devam edilmelidir. Semptomlar genellikle aşağıdaverilen tedavi süreleri sonunda kaybolmaktadır: Dermatomikozlarda 3-4 hafta,eritrazmada 2-4 hafta, pitiriyazis versikolorda 1-3 hafta, Candida vulvitis ve Candida balanitis 1-2 hafta.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...