Cafergot

Cafergot

Cafergot nedir ne için kullanılır, Cafergot nasıl kullanılır, Cafergot ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Ergotamin tartarat 1 mg, kafein 100 mg

Ambalaj: 

20 tablet.

Endikasyon:

 Akut migren krizleri ve benzer vasküler baş ağrılarında endikedir.

Kontrendikasyon: 

Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık; yetersiz periferik sirkülasyon, obliteratif vasküler hastalık, koroner kalp hastalığı,ağır hipertansiyon; renal veya hepatik yetmezlik; septik durumlar;gebelik, emzirme.

Uyarılar: 

El ve ayak parmaklarında karıncalanma gibi semptomlar ortaya çıkarsa ilaç alımı kesilmeli ve hemen gerekli tedbirler alınmalıdır.Bu kombinasyon akut migren krizlerinin tedavisi için düzenlenmiştir. Preventif (interval) tedavi amacıyla ve uzun süre alınmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Bulantı Ve kusma, parestezi, ekstremitelerde ağrı ve halsizlik veya periferik vazokonstrüksiyon gibi yan etkiler duyarlı kişilerde veya uzun süreli tedavilerden sonra ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Troleandomisin,eritromisin veya josamisinle birlikte ergotamin kullanımı, ergotamininplazma konsantrasyonunun yükselmesine, böylelikle istenmeyenbir periferik vazokonstriksiyona neden olabilir. Ergotamin propranolol birlikte kullanan hastaların küçük bir bölümünde vazospastik reaksiyonlar rapor edilmiştir.

Doz Önerisi: 

Migren krizlerinin ilk semptomlarında alınmalıdır.YetişkinlerdeCafergotilk kez kullanılıyorsa başlangıç dozu olarak 2 Tablet önerilir.Yarım saat içinde etki görülmezse 1 Tablet daha alınmalıdır. Gerekirse her yarım saatte 1 Tablet alınmalıdır. Daha Sonraki kullanımlarda başlangıç dozu, daha önceki krizleri önlemek için kullanılan doza bağlı olarak, 3 tablete çıkarılabilir. Ağrı Kesilmezse 1 Tablet daha alınabilir. Gerekirse her yarım saatte bir 1 Tablet, günlük azami doz aşılmadan alınabilir. Kriz başına veya günlük azami doz yetişkinlerde 6 Tablet, haftalık azami doz 10 Tablettir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...