Carteol LP

Carteol LP

Carteol LP nedir ne için kullanılır, Carteol LP nasıl kullanılır, Carteol LP ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Uzun Etkili Göz Damlası

Karteolol HCl 30mg/3 mL

Ambalaj: 

%1x3 mL’lik damlalıklı şişe

: %2 x 3 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Oküler Hipertansiyon, kronik geniş açılı glokom ve diğer bazı sekonder glokomlar gibi intraoküler basıncın yükseldiği durumlarda kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Başarılı Biçimde kontrol altında tutulamayan kardiyak yetmezlik, bronkospazm(bronşiyal astım ya da kronik obstrüktif pulmoner rahatsızlık dahil),gebelik durumu ve karteolol karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlı durumlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Sistemik Adrenerjik Reseptör bloke edici ajan alanlarla, sistemik blokerlerin kontrendike olduğu kişilerde (sinüs bradikardisi;ikinci ve üçüncü derecede atriyoventriküler blokaj, pulmoner hipertansiyon ve konjestif kalp yetmezliğine bağlı sağ ventrikül yetmezliği, kardiyojenik şok ve başarılı biçimde kontrol altına alınmamış diabetes mellitus olguları) dikkatle kullanılmalıdır.Emziren annelerde ancak kesin gerekiyorsa kullanılabilir.

Yan Etkileri: 

İrritasyon, yanma, kaşıntı, ağrı,bulanık görme, fotofobi, kserosis, konjunktival hiperemi, konjunktival akıntı ve yaygın yüzeyel keratit ender olarak görülebilir. Bütündiğerbblokerlerde gö-rülen bradikardi,dispne, baş ağrısı, bitkinlik hissi ve baş dönmesi ise çok ender olarak rapor edilmiştir.

Doz Önerisi: 

Hasta olan göze sabahları günde 1 kez 1 damla Carteol LP damlatılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...