Cefamezin

Cefamezin

Cefamezin nedir ne için kullanılır, Cefamezin nasıl kullanılır, Cefamezin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM

Ambalaj:

 500 mgx1 Flakon ve 2 mL'lik ‰5 lidokain ampül

: : 1 gr 1 Flakon ve 3 mL’lik ‰5 lidokain ampül.

Ambalaj:

 500 mgx1 Flakon ve 4 mL’lik çözücü ampul

: : 1 gr 1 Flakon ve 4 mL’lik çözücü ampul.

Eşdeğeri:

 Cefozin Flakon: 500 mg x 1 Flakon, 1 g r 1 Flakon(Bilim);Cezol Flakon: 500 mgx1 Flakon, 1 gr 1 Flakon(Deva);Eqizolin Flakon: 500 mg x 1 Flakon, 1 g r 1 Flakon(Tüm Ekip);İespor Flakon: 500 mgx1 Flakon, 1 g 1 Flakon(İE.Ulagay);Maksi Porin Flakon: 500 mg x 1 Flakon, 1 gx1 Flakon(Fako);Sefama Flakon: 500 mg x 1 Flakon, 1 gr 1 Flakon(Nobel);Cefazolin Flakon: 500 mg x 1 Flakon, 1 gx1 Flakon(Mustafa Nevzat).

Endikasyon:

 Duyarlı Bakterilerin etken olduğu akut ve subakut bronşit, bronşektazi, bronkopnömoni,pnömoni, akciğerin cerahatlı hastalıkları (akciğer absesi), piyotoraks,prezi, kronik solunum yolu hastalıklarına bağlı sekonder enfeksiyonlar,farenjit, larenjit, tonsillit, kolanjit, kolesistit, peritonit,lenfanjit, lenfadenit, septisemi, subakut bakterielli endokardit,pyelonefriitti pelit, sistit, üretrit, osteomyelit, artrit, folikülit,panaris, fronkül, fronküloz, antraks, erizipel, abse, ülser, flegmon,ameliyat sonrası yara enfeksiyonları, yanıklar, dekübitis, bartolinit(bartolin absesi), servisit, endometrit, parametrit, pelviperitonit,doğum sonrası enfeksiyonları, mastit, orta kulak iltihabı, sinüzit,parotit, kulak ve burun fronkülü, arpacık, panoftalmi gibi enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Sefalosporin Grubu antibiyotiklere karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinenler kontrendikedir.

Uyarılar: 

Sefalosporin, penisilin ya da diğer ilaçlara karşı alerjisi olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda sefazolin dozu azaltılarak verilmelidir. Gebelikte tıbbi gereklilik olmadıkça kullanılmamalıdır.Emziren annelere uygulanması halinde dikkatli olunmalıdır.

Yan Etkileri: 

Diyare,oral kandidiyazis, bulantı, kusma, karın ağrıları, anoreksi, psödomembranöz kolit semptomları görülebilir. Bulantı ve kusma nadiren bildirilmiştir.Anafilaksi, eozinofili, kaşıntı, ilaç ateşi, cilt döküntüsü, nötropeni,lökopeni, trombositopeni görülebilir. Renal ve hepatik yetmezliğe bağlı olmaksızın SGOT, SGPT, BUN ve alkalen fosfataz düzeylerinde geçici artışlar bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Probenesid Sefalosporin Lerle birlikte kullanıldığında, bunların etkilerini daha uzun zaman devam etmesine yol açar.

Doz Önerisi: 

Cefamezin, erişkinlere günde 1 g ikiye bölünmüş dozlar halinde uygulanır. Nadir durumlarda günde 12 grama kadar kullanılabilir.Gram Pozitif koklar tarafından oluşturulan hafif enfeksiyonlarda 8 saatte bir 250-500 mg; akut, komplikasyonsuz idrar yolu enfeksiyonlarında 12 saatte bir 1g; pnömokoksik pnömonide 12 saatte bir 500 mg; orta şiddetli şiddetli enfeksiyonlarda 6-8 saatte bir 500-1000 mg; şiddetli yaşam tehdit edici enfeksiyonlarda (örn. endokardit, sepsis) 6 saatte bir 1-1.5 gram. Çocuklarda günde 3 veya 4 eşit dozda toplam 25-50 mg/kgdozunda uygulanan sefazolin, hafif ve orta şiddetteki enfeksiyonların çoğunda etkili olur. Şiddetli enfeksiyonlarda toplam günlük doz 100 mg/kg’ye artırılabilir. Prematüreler ve 1 aylıktan küçük bebeklerde,etkinliği ve güvenirliği gösterilmediği için, önerilmez.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...