Cernevit

Cernevit

Cernevit nedir ne için kullanılır, Cernevit nasıl kullanılır, Cernevit ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM/IV

A vitamini (retinol palmitat olarak) 3500 IU, D3 Vitamini (kolekalsiferol) 220 IU (5.5µg), E vitamini (DL alfa tokoferol 11.2 IU (10.2 mg), C vitamini (askorbik asit) 125 mg, B1 Vitamini (tiamin; 5.8 mg kokarboksilaz tetrahidrat olarak) 3.51 mg, B2 Vitamini (riboflavin; 5.67 mg riboflavin sodyum fosfat dihidrat) 4.14 mg, B6 Vitamini (piridoksin; 5.5 mg piridoksin HCl olarak) 4.53 mg, B12 Vitamini (siyanokobalamin) 0.006 mg, folik asit 0.414 mg, pantotenik asit (16.15 mg dekspantenol olarak) 17.25 mg,d'biotin 0.069 mg, nikotinamid 46 mg

Ambalaj:

 10 liyofilize flakon.

Endikasyon: 

Oralyoldan günlük vitamin gereksinimlerini karşılayacak vitaminlerin alınmasınınkontrendike, olanaksız ya da yetersiz olduğu durumlarda (yetersiz beslenme,gastrointestinal malabsorbsiyon vb.)IV vitamin uygulanması gerektiğinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bileşimindekimaddelere, özellikle de tiamine (B1 Vitamini) karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

A vitamini içeren diğer preparatlarla birlikte uygulandığında, verilen toplam A vitamini dozu konusunda dikkatli olunmalıdır. İV bolus uygulama sırasında, aktif enflamatuvar enterolitli bazı hastalarda transaminaz düzeylerinde yükselme gözlendiğinden,bu tür hastalarda transaminaz düzeylerinin izlenmesi önerilir. Böbrek işlevleri bozuk hastalarda, yağda çözünen vitamin düzeyleri dikkatle izlenmelidir.Gebelerde ve emziren annelerde kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 IM enjeksiyon uygulamada, enjeksiyon bölgesinde ağrıya yol açabilir. Bu durumu engellemek için uygulamanın derin IM enjeksiyon şeklinde yapılması önerilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Fenitoin Gibi folik asit ile etkileşen ilaçların dozu,Cernevit İlebirlikte uygulanırken dikkatli bir şekilde izlenmelidir.Cernevit Bileşimindeki folik asit, pernisiyöz anemi durumunu maskeleyebilir.Cernevitbileşimindeki piridoksin ldopa aktivitesini azaltabilir.

Doz Önerisi: 

Yetişkinler ve 11 yaş üstündeki çocuklarda günlük doz 1 flakon dur. Artmış besin gereksinimi olan özel durumlarda (ciddi yanıklar vb.)günlük 2-3 flakon gibi yüksek dozlar kullanılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...