Cephaxon

Cephaxon

Cephaxon nedir ne için kullanılır, Cephaxon nasıl kullanılır, Cephaxon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon IM, IV

Ambalaj: 

0.5 g IM 1 flakon ve 2 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 1 g IM 1 flakon ve 4 mL'lik %1 lidokain ampül

: : 0.5 g IV x 1 Flakon ve 5 mL’lik çözücü su Ampulü

: : 1 g IV x 1 Flakon ve 10 mL’lik çözücü su Ampulü.

Endikasyon: 

Duyarlı Bakterilerin yol açtığı sepsis, menenjit, dissemine Lyme borreliosis’i,abdominal enfeksiyonlar (peritonit, safra ve gastrointestinal sistem enfeksiyonları), kemik, eklem, yumuşak doku, cilt ve yara enfeksiyonları,solunum yolları enfeksiyonları, özellikle pnömoni, kulak burun boğaz enfeksiyonları, akut bakteriyel komplike olmayan otitis media, gonore dahil olmak üzere genital enfeksiyonlar, preoperatif enfeksiyon profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon: 

Sefalosporinlere Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar: 

Penisilinlerle sefalosporinler arasında çaprazduyarlık nedeniyle, penisiline aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde uygulanırkendikkatli olunmalıdır. Karaciğer ve böbrek işlev bozukluklarındaherhangi bir doz ayarlamasının gerekli olmadığı, ancak bu grup hastalardaolası bir birikimi önlemek amacıyla günde 2 gramın aşılmaması önerilir.Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılması önerilmez. Seftriakson Anne sütüne geçer; emziren kadınlarda kesin gerekmedikçe uygulanması önerilir.

Yan Etkileri: 

Enjeksiyon Bölgesinde ağrı, ciltte kızarıklık, pruritus, diyare, bulantı,kusma, eozinofili, trombositoz, lökopeni, SGOT ve SGPT’de yükselme gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Amsakrin,vankomisin, flukonazol ve aminoglikozidlerle geçimsizdir. Total beslenme solusyonları ve ayrıca Ringer solüsyonu gibi kalsiyum içeren solüsyonlar ve vankomisin ile birlikte enjeksiyonunda geçimsizlik söz konusudur.

Doz Önerisi: 

Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklarda normal koşullarda günde tek doz, 1 ile 2 gram’dır. ağır olgularda günde 4g’ye kadar çıkabilir.Çocuklarda Doz: Yeni doğanlar: 20-50 mg/kg/gün.Ancak Çeşitli enzim sistemlerinin yenidoğanlarda gelişmemiş olması nedeniyle 50 mg/kg/gün aşılmamalıdır.Çocuklar (12 yaşa kadar): 20-80 mg/kg/gün.Tedavi süresi: Tedavi süresi hastalığın seyrine göre değişmekle beraber, tedaviye hastanın ateşi düştükten ve semptomlar ortadan kalktıktan 48-72 saat sonraya dek devam edilmelidir.Menenjit Tedavisi: Çocuklarda Ve bebeklerde tedaviye günde tek dozla 100 mg/kg düzeyinde başlanır.Gonore tedavisi: 250 mg’liktek doz enjekte edilir.Preoperatif profilaksi: Kontaminasyon riski taşıyan abdominal veya genital organları ilgilendiren “kirli” operasyonlardan 30-90 dakika önce 1 ile 2 gramlık tek doz enjekte edilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...