Ciloxan

Ciloxan

Ciloxan nedir ne için kullanılır, Ciloxan nasıl kullanılır, Ciloxan ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Ambalaj: 

%0.3x 5 mL’lik, damlalıklı plastik şişe.

Ambalaj: 

3.5 g’lik tüp.

Endikasyon: 

Duyarlıbakterilerin neden olduğu konjunktivitte endikedir.

Kontrendikasyon: 

Siprofloksasin ve diğer kinolonlara aşırı duyarlılıkta kontrendikedir.

Uyarılar: 

Sistemik kinolon kullanan aşırı duyarlılık olduğu bilinen olgulardan ancak tıbbi gözetim altında kullanılmalıdır.Gebelerde, ancak tıbbi zorunluluk olduğu durumlarda, yarar/risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır. Emziren annelere verildiğinde gerekli önlemler alınmalıdır.

Yan Etkileri:

 En sık bildirilen advers etkiler lokal yanıklar ve rahatsızlık hissi dir. Kapak marjini kabarması, kristaller/pullar,yabancı cisim hissi, kaşıntı, konjunktival hiperemi ve uygulamanın ardından kötü tat görülebilir. Kornea beneklenmesi, keratitis/keratopati,alerjik reaksiyonlar, kapak ödemi, yaşarma, fotofobi, bulantı ve görme alanının azalması gibi etkiler de nadiren görülebilir.

Doz Önerisi: 

Ciloxan Göz Damlası: Korneal ülser: İlk 6 saat için, hasta göze her 15 dakikada bir 2 damla, daha sonra 30 dakikada bir 2 damla damlatılır. İkinci gün hasta göze saatte bir 2 damla, üçüncü ve dördüncü gün dört saatte bir 2 damla, dördüncü günden sonra eğer epitelizasyon oluşmazsa tedaviye devam edilebilir.Konjonktivit: İlk iki gün, konjunktiva kesesine/keselerine 2 saatte bir 1-2 damla, sonraki 5 gün 4 saatte bir 1-2 damla damlatılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...