Cirrus

Cirrus

Cirrus nedir ne için kullanılır, Cirrus nasıl kullanılır, Cirrus ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Ambalaj:

14 kapsül.

Endikasyon:

 Nazal Konjesyon, öksürük, burun akıntısı, göz ve burun kaşıntısı gibi mevsimsel perennial alerjik rinitle ilgili semptomların giderilmesinde endikedir. Setirizinin antialerjik özelliklerinin ve psödoefedrin dekonjestan aktivitesinin birlikte istendiği durumlarda kullanılmalıdır.

Kontrendikasyon:

 Bileşimdeki maddelerden birine, efedrin veya diğer piperazin lere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.Sempatomimetikler, aşırı hipertansiyonu veya koroner arter hastalığı olan kişilerde, MAO inhibitörü kullananlarda, göz içi basıncı yüksek kişilerde veya üriner retansiyonu olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Diyabet, hipertiroidi, hipertansiyon, taşikardi ve aritmi, böbrek veya karaciğer yetmezliği bulunan hastalarda yaşlı kişilerde dikkatle kullanılmalıdır. Sempatomimetik ilaçlar(dekonjestanlar, iştah kesiciler, amfetamin gibi psikostimülanlar),trisiklik antidepresanlar ve dijital alan kişilerde kullanımına dikkat edilmelidir. Motorlu taşıt ve dikkat gerektiren araçlar kullanacakhastalarda önerilen dozların üzerine çıkılmaması önerilmektedir.Gebelik sırasında kullanımından kaçınılmalıdır. Emzirenlerde Kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Ağız kuruluğu, baş ağrısı, uykusuzluk, uyku hali,asteni, taşikardi, sinirlilik, sersemlik, vertigo ve mide bulantısı görülebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

MAO inhibitörleri ve adrenerjik blokerler, sempatomimetik amin--lerin etkisi artırırlar.Sempatomimetik aminler, metildopa, guanetidin ve rezerpinin antihipertansif etkilerini azaltabilirler. Psödoefedrin,dijital lerle birlikte kullanıldığında ektopik pacemaker aktivitesi artabilir.Antasitler, psödoefedrin emilimini artırır, kaolin ise azaltır.

Doz Önerisi: 

Yetişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda,günde 2 kez 1 Kapsül (sabah ve akşam olmak üzere), aç veya tok karnına alınır.Kapsüller Tercihen bir miktar sıvıyla yutulmalı, çiğnenmemelidir. Tedavi,normalde 2-3 haftayı aşmamalıdır. Nazal semptomlar yeteri kadar azaldığında, eğer gerekliyse tedavi setirizin ile sürdürülebilir.Böbrek yetmezliği olanlarda doz, normal kişilerdeki nin yarısıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...