Citazon

Citazon

Citazon nedir ne için kullanılır, Citazon nasıl kullanılır, Citazon ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Ambalaj: 

150 mgx50 Tablet.

Endikasyon: 

Tüberkülozve lepra tedavisinde kullanılır. Duyarlı enfeksiyonlarda streptomisinve İNH ile kombinasyon halinde kullanılabilir.Ayrıca tiasetazon diğer ilaçlaradirençli olan tüberküloz enfeksiyonlarının tedavisinde de kullanılır.

Kontra Endikasyon: 

Tiasetazona karşı hipersensitivitesiolan hastalarda, karaciğer fonk--siyonlarının bozukluğu ve böbrekyetmezliği durumlarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar: 

Tiasetazonun terapö-tik indeksidüşük olduğundan, böbrek bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Bu ilaçla tedavi sırasında kan tablosunun ve hepatit olasılığı nedeniyleserum transaminazlarının düzeyinin izlenmesi gerekir.

Yan Etkileri:

 Genel olarak hafif dereceli allerjikreaksiyonlar gö-rülebilir ve tedavi kesildiğinde çabuk bir şekildeortadan kaybolur. Fakat tedavi devam ederse bu yan etkileri, agranülositozve kemik iliği depresyonu, akut hemolitik anemi benzeri ciddi reaksiyonlarizleyebilir.

İlaç Etkileşimleri: 

Streptomisin ile kombinasyonuototoksik etkisini artırabilir.

Doz Önerisi:

 Erişkin dozu 150 mg/gün veya 2 mg/kg/gün tek doz halindeverilir. Çocuk dozu günlük 4 mg/kg/gün olarak verilir. Düşük dozlabaşlamak ve 1-2 hafta içinde hastanın tolere edebileceği maksimumdoza çıkmak tercih edilir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...