Climara

Climara

Climara nedir ne için kullanılır, Climara nasıl kullanılır, Climara ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flaster

Estradiol

Ambalaj:

 3.9 mg: 4 matriks flaster

: 7.8 mg(Forte): 4 matriks flaster.

Endikasyon:

 Doğal yada cerrahi menopoza bağlı olarak gelişen östrojen eksikliğinin sıcak basması, uyku bozuklukları, ürogenital atrofi ve bunlara eşlik eden ruhsal değişiklikler gibi belirti ve semptomların tedavisinde,hızlanan postmenopozal kemik kaybının önlenmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Meme ve endometrium kanseri, endometriozis, nedeni bilinmeyen vajinal kanama, ciddi karaciğer hasarı, geçirilmiş veya aktif tromboflebit,tromboz veya tromboembolik hastalıklar, gebelik ve emzirme ve aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Epidemiyolojik çalışmalar, HRT’nin venöz tromboemboli(VTE) (derin venöz tromboz ve pulmoner emboli) gelişmesinin artmışnispi riski ile ilişkili olduğunu düşündürmektedir.Meme kanseri olan veya geçmişindehastalığın hikayesi olan kadınlara östrojen verilmemesi önerilmektedir.

Yan Etkileri:

 Baş ağrısı,bulantı, karın krampları, karında şişkinlik, uygulama bölgesinde kaşıntı ile beraber veya kaşıntısız geçici eritem ve irritasyon,memelerde rahatsızlık hissi (östrojen etkisinin belirtisi, aşırı doz belirtisi), ara kanamalar (genellikle östrojen dozunun yüksek olduğunun belirtisidir) görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 HRT başladığında hormonal kontrasepsiyon kesilmeli ve eğer gerekiyorsa hastanın hormonal olmayan kontraseptif önlemler alması önerilmelidir.Karaciğer enzimleri ile etkileşen ilaçlarla (birçok antikonvülsan ve antibiyotikler) uzun süreli tedavi seks hormonlarının klirensini artırabilir ve klinik etkinliğini azaltabilir. Bu tür karaciğer enzimi ile etkileşim özelliği hidantoinler, barbitüratlar, primidon, karbamazepin ve rifampisin gösterilmiştir ve okskarbazepin, topiramat, felbamat ve griseofulvin içinde korkular vardır.

Doz Önerisi:

 Klimakterik Semptomların kontrolü: Tedavi en düşük Climara tozu ile başlamalıdır. Gerekli görülürse daha yüksek dozda geçilebilir. Tedaviye başladıktan sonra semptomların düzelmesi için gerekli olan en düşük etkin doz kullanılmalıdır.Osteoporozun önlenmesi: Postmenopozal Kemik kaybının önlenmesi için tedaviye menopozdan sonra mümkün olduğu kadar erken başlanmalıdır. Tedavi bireysel gereksinimlere göre ayarlanmalıdır.Uzun süreli tedavi önerilir. Tedavi Kesintisiz ya da siklik olarak verilebilir. Flasterler kesintisiz olarak her hafta uygulanmalı, 7 günün sonunda çıkarılmalı ve bir yenisi farklı bir uygulama yerine yapıştırılmalıdır. Uygulama yerleri bir haftalık aralar değişecek şekilde rotasyona tabi tutulmalıdır. Flaster doğru uygulandığında,hastanın her zamanki gibi duş veya banyo alması mümkündür. Flaster ancak çok sıcak banyo ya da saunada deriden kalkabilir. Flasterin deriden düşmesi halinde, 7 günlük tedavi süresinden geriye kalan zaman için yeni bir flaster uygulanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...