Clin

Clin

Clin nedir ne için kullanılır, Clin nasıl kullanılır, Clin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM/IV

Klindamisin fosfat

Ambalaj:

 300 mg/2 mL x 1 Ampul

: : 600 mg/4 mLx1 ampul.

Endikasyon:

 Duyarlı mikroorganizmaların yol açtığı tonsilit, farenjit,sinüzit, otitis media dahil üst solunum yolu enfeksiyonları ve kızıl;bronşit, pnömoni, ampiyem ve akciğer absesi dahil alt solunum yolu enfeksiyonları; akne, furonkül, selülit, impetigo, apse, yara enfeksiyonları,erizipel ve paronişi gibi spesifik deri ve yumuşak doku enfeksiyonları; osteomyelit ve septik artrit dahil kemik ve eklem enfeksiyonları; endometrit, pelvik selülit, vajina kubbe enfeksiyonu ve tuboovarian abse, salpenjit ve inflamatuar pelvik hastalık dahil jinekolojik enfeksiyonlar; peritonit ve abdominal abse dahil intraabdominal enfeksiyonlar; septisemi ve endokardit;periodontal abse ve periodontit gibi dental enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Klindamisin Ya da vankomisine duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Böbrek Hastalığı olanlarda klindamisin dozunun ayarlanması gerekli değildir. Orta Ve ağır karaciğer hastalığı olanlarda, klindamisin yarılanma süresi uzamakla birlikte, 8 saat arayla uygulandığında klindamisin birikiminin nadiren oluşabileceğini göstermiştir. Bu nedenle, karaciğer hastalarında doz azaltılmasının gerekmediği kabul edilmektedir. Gebelik döneminde kullanımının güvenilirliği henüz gösterilmemiştir.Klindamisin anne sütüne geçmektedir.

Yan Etkileri:

 Karın Ağrısı, bulantı, kusma, diyare, makülopapüler döküntüler ve ürtiker gözlenmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Klindamisin Ve eritromisin bir arada kullanılmamalıdır. Klindamisin nöromüsküler blok yapıcı etkiye sahip olduğundan diğer nöromüsküler blok yapıcı ilaçların etkisini artırabilir.Dolayısıyla, bu tip ilaçları alan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Clin Ampul: Yetişkinlerde Ağır enfeksiyonlarda IM veya IV yoldan 2, 3 yada 4 eşit doza bölünerek günde 600-1200 mg, çok ağır enfeksiyonlarda IM veya IV yoldan 2, 3 ya da 4 eşit doza bölünerek günde 1200-2700 mg,aerob ve anaeroblara bağlı yaşamı tehdit eden durumlarda, yetişkinlerde doz daha da artırılarak IV yoldan günde en fazla 4800 mg’ye kadar verilebilir.600 mg’nin üzerindeki dozların bir kerede IM olarak tek dozda uygulanması önerilir.Çocuklarda: Benzil alkol içerdiğinden 2 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmaz. ağır enfeksiyonlarda IM veya IV yoldan 3-4 eşit doza bölünerek günde 25-40 mg/kg. Hastanın durumu uygun olduğunda ClinKapsül verilerek oral yolla klindamisin tedavisine devam edilebilir.

Clin Kapsül:

 Yetişkinlere şiddetli enfeksiyonlarda 6 saatte bir 150-300 mg, çok şiddetli enfeksiyonlarda 6 saatte bir 300-450 mg verilir. 1 yaşından büyük çocuklara şiddetli enfeksiyonlarda 8-16 mg/kg’lik günlük doz 6 ya da 8 saatlik aralarla, eşit dozlara bölünmüş olarak verilir. Çok şiddetli enfeksiyonlarda günlük doz 16-20 mg/kg olup, 6 ya da 8 saatlik aralarla, bölünmüş eşit dozlar şeklinde verilir.Kapsüller özofagus tahrişi olasılığını azaltmak için dolu bir bardak su ile alınmalıdır.b hemolitik streptokok enfeksiyonlarında tedavi en az 10 gün süreyle devam edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...