Climodien

Climodien

Climodien nedir ne için kullanılır, Climodien nasıl kullanılır, Climodien ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Draje

Estradiol valerate 2mg, dienogest 2 mg

Ambalaj:

 28 draje.

Endikasyon:

 En az bir yıllık menopoz geçmişi olan kadınların menopoza bağlı östrojen yetmezliğinin belirti ve semptomları için hormon replasman tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Gebelik ve laktasyon, tanı konmamış vajinal kanama, bilinen ya da şüphelenilen meme kanseri,bilinen ya da şüphelenilen premalign durumlar ya da seks steroidlerindenetkilenen maligniteler, karaciğer tümörü varlığı ya da öyküsü (benign ve malign), ciddi karaciğer hastalığı, aktif ven trombozu, tromboembolik bozukluklar veya bu durumlarla ilgili kayıtlı öykü, ciddi hipertrigliseridemi,bileşenlere karşı bilinen aşırı duyarlılık.

Uyarılar:

 Kombinasyon kontrasepsiyon için uygun değildir ve fertilitenin kazanılmasında da kullanılamaz. Tedavi, migren tipinde veya sık görülen ve alışılmamış şiddetli baş ağrılarının ilk kez ortaya çıktığında veya serebrovasküler oklüzyon ile ilgili diğer semptomların varlığında derhal kesilmelidir.

Yan Etkileri:

 Çekilme kanaması, meme duyarlılığı/ağrı, endometrial kalınlıkta artma, vulvovajinit, bulantı,abdominal ağrı, diyare,gGT artışı, baş ağrısı, migren, baş dönmesi/yorgunluk,anksiyete, hipertansiyon/ağırlaşan hipertansiyon, sıcak basmaları, vücut ağırlığında değişiklikler, oral kandidiyazis görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 HRT başlanması ile hormonal kontrasepsiyon kesilmeli ve hastanın, gerekiyorsa non hormonal kontraseptif önlemler alması önerilmelidir. Bir çokantikonvülzan ve antimikrobiyal gibi hepatik enzim indükleyici ilaçlarla uzunsüreli tedavi, seks hormonlarının klirensini artırabilir ve klinik etkinliği azaltabilir.

Doz Önerisi:

 Günde 1 draje alınır. Her bir bilister 28 günlük tedavi içerir. Tedavi süreklidir, bir sonraki kutuya ara vermeden geçilir. Drajeler Bir miktar sıvı ile bütün olarak yutulmalıdır. Hasta drajesini günün herhangi bir saatinde alabilir, ancak belirli bir zaman seçtikten sonra her gün aynı saatte almalıdır. Hasta her zamanki saatinde draje almayı unutursa izleyen 12-24 saat içinde alabilir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...