Colpotrophine

Colpotrophine

Colpotrophine nedir ne için kullanılır, Colpotrophine nasıl kullanılır, Colpotrophine ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Yumuşak Kapsül

Promestriene 0.01 g (%0.392)

Ambalaj:

 20 vajinal yumuşak kapsül.

Endikasyon:

 Östrojen Eksikliğine bağlı vajinal atrofiler ile doğum, ameliyat, fizyoterapi sonrası;vulva, vestibüler ve vajinal halkanın atrofik bozukluklarında kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Her ne kadar ilacın kullanımını takiben herhangi bir sistemik etki gözlemlenmesi de, yine de östrojene bağımlı kanser öyküsü olanlarda kullanılmamalıdır. Aynı zamanda, promestriene aşırı duyarlılığı olan kişilerde kontrendikedir. Gebelerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Promestriene gebelikte kullanımı üzerine güvenilirlik verileri yoktur. Gebe ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Lokal Uygulanan promestriene sistemik dolaşıma %1 oranında geçer. Bu nedenle,istenmeyen etkiler bildirilmemiştir. Vajinal ya da kutanöz kullanımda, promestriene uterus kanaması, abdominopelvik gerginlik, mastodini ya da meme konjestiyonu gibi başka dokularda östrojenik uyarılarda bulunmaz, yalnızca hedef dokular vajinal östrojenik semptomlar görülmüştür. Sık olmamakla birlikte uygulama yerinde irritasyon, kaşıntı ve alerji meydana gelebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Promestriene tedavisi altındaki menopozal kadınlarda, LH ve FSH nin plazma düzeylerinde değişimler görülebilir. Promestriene, menopozlu kadınlarda plazma proteinleri üzerinde etkisi yoktur.

Doz Önerisi:

 Colpotrophine Vajinal Yumuşak Kapsül: Günde 1 yumuşak kapsül vajinal olarak kullanılır, 20 gün tedaviye devam edilir.Colpotrophine Vajinal Krem: Yeterli Miktardaki krem günde 1-2 kez uygulanır, ardından hafif masaj yapılır. Gerek Duyulursa sürek tedavi uygulanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...