Convulex

Convulex

Convulex nedir ne için kullanılır, Convulex nasıl kullanılır, Convulex ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kapsül

Valproik asit

Ambalaj:

 150 mg x 60 Kapsül

: 300 mg x 60 Kapsül

: 500mgx60 kapsül.

Endikasyon:

 Jeneralize Veya parsiyel epilepsinin tedavisinde, özellikle absans, miyoklonik,tonik klonik, atonik ve mikst nöbet şekillerinin görüldüğü durumlarda(basit veya kompleks nöbetler de, sekonder jeneralize nöbetler,spesifik sendromlar) endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hepatik Yetmezlik ve hemorajik diyatez durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Karaciğer fonksiyon testleri özellikle riskli hastalarda tedaviden önce ve tedavinin ilk 6 ayında periyodik olarak yapılmalıdır. 3 yaşın altındaki çocuklarda sodyum valproat uygulanacaksa monoterapi önerilir, ancak tedaviye başlamadan önce karaciğer harabiyeti riski bu gruptaki hastalarda iyi değerlendirilmelidir.3 yaşın altındaki çocuklarda aynı zamanda salisilat kullanımı,karaciğer toksisitesi riski nedeniyle önlenmelidir.Antiepileptik tedavi gören kadının gebe kalması önerilmez. Laktasyonda anne sütü ile beslenmiş çocuklarda klinik etkilere rastlanmamıştır.

Yan Etkileri:

 Saç dökülmesi,postural ince tremor, karaciğer fonksiyon testleri değişmeksizin hiperamonyemi görülebilir.anemi, lökopeni, trombositopeni veya pansitopenide bildirilmiştir. Bazan fatalite ile sonuçlanan pankreatit tanımlanmıştır.Vasküler Akit görüldüğü bildirilmiştir. Kilo artışı gö-rülebilir;amenore ve menstrüel düzensizlik bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 SSS depresanları ve alkolle birlikte kullanıldığında santral depresan etkiler artar.Aspirin, karbamazepin ve dikumarol gibi ilaçlar serum düzeylerinin değişmesine neden olur. Fenobarbital, primidon ve k lorazepam ile birlikte kullanılmamalıdır. Fenitoin İle birlikte kullanıldığında yeniden doz ayarlaması yapılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Convulex Kapsül: Günlük doz başlangıçta 15 mg/kg’dir. Bu doz bir haftalık dönemlerde 5-10 mg/kg/gün olmak üzere nöbetler ölene kadar artırılabilir. Maksimum günlük doz 60 mg/kg’dir. Total Günlük doz 250 mg’yi aştığında 2-4 kısma bölünerek uygulanmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...