Concor

Concor

Concor nedir ne için kullanılır, Concor nasıl kullanılır, Concor ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Concor Lak Tablet

Bisoprolol fumarat

Concor Ambalaj:

  • 5 mgx30 Tablet
  • 10 mgx30 tablet.

Concor Endikasyon:

Concor Yüksek Kan basıncı (hipertansiyon) ve koroner kalp hastalığının (Anjina Pektoris) tedavisinde endikedir. 

Concor Kontrendikasyon:

Tedavi edilmemiş miyokard yetmezliği, yeni geçirilmiş miyokard enfarktüsü, şok, atriyoventriküler ileti bozuklukları(II. ve III. derece AV blok), hasta sinüs sendromu, sinoatrial düğüm ve atriyum arasında ileti bozukluğu (sinoatrial blok), tedaviye başlama öncesi çok yavaş nabız dakikada 50 vurudan daha az bradikardi,çok düşük kan basıncı, bronşiyal astma ve ilerlemiş dönemlerdeki periferik dolaşım bozuklukları olgularında kullanılmamalıdır. Adrenal Tümör (feokromositoma) olgularında, bisoprolol ancak blokajından sonra verilebilir.Gebelik sırasında, emzirme sırasında ve çocuklar tarafından kullanılmamalıdır.Kan glukoz düzeyleri sık sık iniş çıkış gösteren diyabetik hastalarda,uzun süreli açlık dönemlerinde ve asidozlu hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Concor Uyarılar:

Bisoprololun antihipertansif etkisine bağlıolarak, ilaca karşı reaksiyon sonucu, araç veya makine kullanma yeteneği kişiden kişiye farklı olarak azalabilir. Eğer istisnai bir durum bisoprolol gebelik sırasında kullanılmışsa, yenidoğanda olasılıkla bradikardi, hipotansiyon ve hipoglisemi olabileceğinden, beklenen doğum tarihinden 72 saat önce bisoprolol tedavisi kesilmelidir.

Concor Yan Etkileri:

Özellikle tedavinin başlangıcında yorgunluk,baş dönmesi, hafif baş ağrısı, terleme, uyku bozuklukları, can rüyalar ve depresif ruh hali görülebilir. Nadir olgularda gastrointestinal bozukluklar diyare, konstipasyon, bulantı, karın ağrısı ve cilt reaksiyonları örneğin eritem, pruritus olabilir. Seyrek olarak kan basıncında belirgin bir düşme, nabızda yavaşlama veya AV iletidebir bozulma gözlenmiştir.

Concor İlaç Etkileşimleri:

ConcorBirlikte kullanılan diğer antihipertansif ilaçların etkilerini arttırabilir. Tedavide, bisoprolol ile rezerpin,metildopa, klonidin veya guanfasin birlikte kullanılması, kalp hızında belirgin bir azalmaya neden olabilir. Klonidin ile birlikte kullanımda, bisoprololun kesilmesiüzerinden birkaç gün geçmeden klonidin tedavisi kesilmelidir. Nifedipininbirlikte kullanılması, bisoprololun antihipertansif etkisiniartırabilir. Bisoprolol ile birlikte verapamil ve diltiazem tipi kalsiyum antagonistlerinin veya antiaritmik ajanların kullanılması hipotansiyon, bradikardi ve diğer aritmilere yol açabileceği için hastanın dikkatle izlenmesi gerekir. Bu nedenle kalsiyum antagonistlerininve antiaritmik ajanların intravenöz kullanımı, bisoprolol tedavisisırasında önerilmez. Bisoprolol ile birlikte insülin ve oral antidiyabetik kullanımı, bu ikinci ilaçların etkilerini arttırabilir. Anestezi Altında kalp debisi bozulacağı için, hasta bisoprolol ile tedavi ediliyorsa, cerrahi girişim öncesi anestezist uyarılmalıdır.

Concor Doz Önerisi:

  • Günde 1 adet 5 mg veya 10 mg Tablet kullanılır.
  • Tedavinin Başlangıcında ve hastalığın hafif formlarında olguların çoğunda günde 1 adet 5 mg Tablet yeterlidir.
  • Gerekirse bu doz günde 2 adet 5 mg veya 1 adet 10 mg tablete yükseltilebilir.
  • Çok az sayıda olguda 20 mg ye (günde 2 adet 10 mg) varan doz artışı gerekebilir.
  • Tabletler Bir miktar sıvı ile bütün olarak yutulmalıdır.
  • Tabletlerin sabah aç karnına veya kahvaltı ile alınması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...