Coversyl

Coversyl

Coversyl nedir ne için kullanılır, Coversyl nasıl kullanılır, Coversyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Perindopril

Ambalaj:

 2 mgx30 Tablet

: 4 mgx30 tablet

: 8 mgx30 tablet.

Endikasyon:

 aCE inhibitörü olarak arteriyel hipertansiyonda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Çocuklarda Kullanılması kontrendikedir. İnsanlar üzerinde yeterli çalışma mevcut olmadığından gebelerde kullanılması kontrendikedir.Hayvanlarda perindopril az miktarda anne sütüne geçmektedir.

Uyarılar:

 Perindopril tedavisinden önce uygulanan bir diüretik tedavisi varsa en az 3 gün öncesinden diüretik kesilmeli ve sonra gerekiyorsa devam edilmelidir. Böbrek yetmezliğinde doz, böbrek yetmezliğinin derecesine göre ayarlanmalıdır.

Yan Etkileri:

 Genellikle Tedavinin başlangıcında baş dönmesi, uyku bozuklukları ve huzursuzluk gibi hafif ve geçici yan etkiler görülebilir. Ayrıca tat alma bozuklukları,spazm gibi spesifik olmayan sindirim şikayetleri, vertigo ve deride-küntüleri bildirilmiştir. Bazı olgularda kuru, irritatif, hastayı fazla rahatsız etmeyen kuru öksürük bildirilmiştir. Çok daha nadir olarak da ağız kuruluğu ve seksüel bozukluklar bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Perindoprilinpotasyum tuzları ve potasyum tutucu diüretiklerle birlikte kullanılması,özellikle böbrek yetmezliği durumunda, hiperkalemi riski açısından sakıncalıdır. Hipokalemi durumları hariç, bir aCE inhibitörü ile hiperkalemik bir diüretik birlikte kullanılmamalıdır. Nö-roleptiklerve imipramin antidepresanlar ile beraber kullanımında ortostatik hipotansiyon riskinin arttığı unutulmamalıdır.

Doz Önerisi:

 Yemeklerden önce, günlük tek doz olarak verilir. Normal Şartlar altında ve hekim kontrolünde; etkili doz, sabahları alınmak üzere günde 4 mg’dir. Tedaviye alınan cevaba göre, dozaj tedricen olmak üzere 3-4 hafta içinde günlük tek seferde 8 mg’ye çıkartılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...