Decapeptyl

Decapeptyl

Decapeptyl nedir ne için kullanılır, Decapeptyl nasıl kullanılır, Decapeptyl ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enjektabl

Ambalaj:

 0.1 mg/1 mLx7 kullanıma hazır şırınga

: 0.5 mg/1 mL x 7 kullanıma hazır şırınga.

Endikasyon:

 Erkeklerde İlerlemiş hormon bağımlı prostat kanserinin semptomatik tedavisinde terapi amaçlı ve prostat kanserinin hormon bağımlılığının ayırıcı tanısında tanı amaçlı; kadınlarda ise uterus miyomları ve endometrioziste,ovaryan hormon yapımının baskılanması gereken durumlarda ve yardımla üreme tekniklerinde (luteal fazda premature LH piklerinin önlenmesi;foliküler fazda ise flare up etkisinden yararlanmak amacıyla) endikedir.

Kontra Endikasyon:

 Erkeklerde: Hormona bağlı olmayan prostatkanseri, cerrahi kastrasyonun ardından.Kadınlarda: Klinik olarak belirgin osteoporoz yada osteoporoz riski, gebelik, laktasyon.Yardımlı üreme teknikleri: Özellikle polikistik overli hastalarda, ultrasonografi ile saptanan foliküller 10’dan fazla olduğunda,triptorelin kullanımında önlemlerin sayısı artırılmalıdır.

Uyarılar:

 Tedaviye başlamadan önce hastanın gebe olmadığı kesin olarak saptanmalıdır.Tedavinin ilk ayında hasta hormonalolmayan kontraseptifler kullanmalıdır.Emzirme sırasında kullanımıylailgili veriler henüz yeterli değildir.

Yan Etkileri:

 Erkeklerde: Sıcak Basması, impotans ve libido kaybı, nadiren jinekomasti, testiküler atrofi ve uyku bozukluğu, nadiren sakal gelişiminde azalma ve göğüs, kol ve bacak kıllarında dökülme, depresif ruh hali, kilo değişimi, iştah kaybı, baş ağrısı,artan enzim aktivitesi ve tromboflebit.Kadınlarda: Sıcak basması, kanama veya deride lekelenme, vajinal kuruluk ve/veya disparoni. Tedavinin başında çekilme kanaması görülebilir. Hafif, trabeküler kemik kaybı oluşabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bir tedbir olarak hiperprolaktinemik ilaçlarla birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Decapeptyl: Alışılmış doz, 7 gün süreyle 0.5 mg’dir ve deri altına uygulanır. Daha sonra sürek dozu olarak 0.1 mg uygulanır.IVF’de deri altına 0.5 mg 10 gün süreyle uygulanır, daha sonra günde 0.1 mg ile devam edilir.Decapeptyl Depot: Her 28 günde bir 1 kez ya SEV ya da IM olarak enjekte edilir. Enjeksiyon yeri her seferinde değiştirilmelidir.Erkeklerde: Prostat kanseri tedavisinde 4 haftalık terapi dönemlerine uyum tedavide önem taşımaktadır. Diagnostik Olarak genellikle 3 aylık uygulamadan sonra prostattaki kanser androjen bağımlı olup olmadığı belirlenmektedir.Decapeptyl Depot Tedavisi genellikle uzun süreli bir tedavidir.Kadınlarda: Uterus miyomu ve endometrioziste genellikle 6 aylık bir tedavi dönemi yeterlidir. Yardımlı üreme tekniklerinde,siklusun 2. ya da 3. günü (foliküler faz) veya 21. gününde (luteal faz) tek enjeksiyon uygulaması. Bazı protokollerde daha sonra günlükSC (0.1 ya da 0.5 mg’lik) formların uygulanması önerilmektedir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...