DepoDilar

DepoDilar

DepoDilar nedir ne için kullanılır, DepoDilar nasıl kullanılır, DepoDilar ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Parametazon asetat

Ambalaj:

 20 mg/1 mL x 2 ampul.

Endikasyon:

 Alerjik Hastalıklar, kronik bronşiyal astım, kronik nefes darlığı, kronik romatoid artrit, dermatozlar, kan hastalıkları, kolitis ülseroza,bağ dokusu hastalıkları ve lokal uygulamalar halinde osteoartrit,bursit, tendinit, tenosinovit, fibromiyosit, epikondilit, hidrartroz,psoriasis, keloid, alopesi, areata ve nö-rodermatitte endikedir.

Kontrendikasyon:

 Hipertansiyon,osteoporoz, mide ülseri, psikoz, gözde herpes simpleks, tüberküloz ve canlı virüs aşısının yapıldığı durumlarda kontrendikedir.

Yan Etkileri:

 Ay yüz, yağ depolanması, ödem, peptik ülser, hiperglisemi, depresyon ve halsizlik gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte Barbitürat veya rifampisin verildiğinde preparatın etkisi ve antikoagülanlar yanıt azalabilir.

Doz Önerisi:

 Başlangıç dozu IM yolla uygulanan 10-40 mg’dir.Bu dozun etkisi 4-7 günden 3-4 haftaya kadar sürebilir. İdame doz hastanın durumuna göre belirlenir. Lokal tedavilerde hasta bölgeye 0.5-1 mL enjekte edilir. İltihaplı eklem hastalıkları, ciddi eklem dejenerasyonları, kontakt kıkırdak eklemleri, simfiz pupis gibiboşluğu bulunmayan eklemlerin artritlerinde ve herpes zoster eklem içi enjeksiyon uygulanmamalıdır. Enjeksiyon kesinlikle damar içi ve omurilik sıvısına yapılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...