Detrusitol

Detrusitol

Detrusitol nedir ne için kullanılır, Detrusitol nasıl kullanılır, Detrusitol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Film Kaplı Tablet

Tolterodin l'tartarat

Ambalaj:

 1 mgx56 tablet

: 2 mgx28 ve 56 tablet.

Endikasyon:

 Acil İdrara çıkma dürtüsü, sık idrara çıkma ve idrar kaçırma gibi semptomlar ile kendini gösteren hiperaktif mesanenin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Üriner Retansiyon, kontrol edilemeyen dar açılı glokom, myastenia gravis, tolterodine karşı bilinen aşırı duyarlılık, ağır ülseratif kolit ve toksik megakolon durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Tolterodin,idrar retansiyonu riski taşıyan ciddi mesane ağzı obstrüksiyonu,gastrointestinal obstrüktif bozukluklar, örn. pilorik stenoz, böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı, otonomik nöropati, hiatus hernisi gibi durumlarda ve eritromisin, klaritromisin, ketokonazol, itrakonazol ve mikonazol gibi ilaçlarla birlikte dikkatli kullanılmalıdır. Doğurganlık yaşındaki kadınlarda,tolterodin tedavisi ancak güvenli doğum kontrol yöntemlerinden biri kullanılıyorsa, başlanmalıdır. Emzirme döneminde tolterodin kullanımından kaçınılmalıdır. Tolterodin, araba ve makine kullanma yeteneğini olumsuz yönde etkileyebilir.

Yan Etkileri:

 Tolterodin, ağız kuruluğu, dispepsi ve gözyaşı salgısında azalma gibi hafiften orta şiddete kadar antimuskarinik etki/etkilere yol açabilmektedir.

İlaç Etkileşimleri:

 Antimuskarinik özelliklere sahip ilaçlarla birlikte kullanıldığında terapötik etkinlik ve advers etkiler daha belirginleşiyor.Muskarinik reseptör agonistleri ile birlikte uygulandığında tolterodinin terapö-tiketkisi azalabilir. Gastrointestinal sistem üzerinde metoklopramid ve sisaprid gibi prokinetik ajanların etkisi tolterodin ile azalabilir.

Doz Önerisi:

 Önerilen doz günde 2 kez 2 mg'dir. Ciddi yan etkiler ortaya çıkması durumunda bu doz günde 2 kez 1 mg'ye düşürülerek verilebilir.Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda günde 2 kez 1 mg önerilmektedir.

 

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...