Film Kaplı Tablet
Pfizer
Tolterodin ltartarat
Ambalaj: 1 mgx56 tablet
: 2 mgx28 ve 56 tablet.
Endikasyon: Acilidrara çıkma dürtüsü, sık idrara çıkma veya idrar kaçırma gibi semptomlar ilekendini gösteren hiperaktif mesanenin tedavisinde endikedir.
Kontra Endikasyon: Ürinerretansiyon, kontrol edilemeyen dar açılı glokom, myastenia gravis, tolterodinekarşı bilinen aşırı duyarlılık, ağır ülseratif kolit ve toksik megakolondurumlarında kontrendikedir.
Uyarılar: Tolterodin,idrar retansiyonu riski taşıyan ciddi mesane ağzı obstrüksiyonu,gastrointestinal obstrüktif bozukluklar, örn. pilorik stenoz, böbrekhastalığı, karaciğer hastalığı, otonomik nöropati, hiatus hernisi gibidurumlarda ve eritromisin, klaritromisin, ketokonazol, itrakonazol ve mikonazolgibi ilaçlarla birlikte dikkatli kullanılmalıdır. Doğurganlık yaşındaki kadınlarda,tolterodin tedavisi ancak güvenli doğum kontrol yöntemlerinden birikullanılıyorsa, başlanmalıdır. Emzirme döneminde tolterodin kullanımındankaçınılmalıdır. Tolterodin, araba ve makine kullanma yeteneğini olumsuz yön-deetkileyebilir.
Yan Etkileri: Tolterodin, ağız kuruluğu, disepsi ve gözyaşı salgısındaazalma gibi hafiften orta şiddete kadar antimuskarinik etki/etkilere yolaçabilmektedir.
İlaç Etkileşimleri: Antimuskarinik özelliklere sahip ilaçlarla birliktekullanıldığında terapötik etkinlik ve advers etkiler daha belirginleşebilir.Muskarinik reseptör agonistleri ile birlikte uygulandığında tolterodinin terapö-tiketkisi azalabilir. Gastrointestinal sistem üzerinde metoklopramid ve sisapridgibi prokinetik ajanların etkisi tolterodin ile azalabilir.
Doz Önerisi: Önerilen doz günde 2 kez 2 mg'dir. Ciddi yan etkilerinortaya çıkması durumunda bu doz günde 2 kez 1 mg'ye düşürülerek verilebilir.Karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda günde 2 kez 1 mg önerilmektedir.

25 MAYIS 2022
Yeni Kılavuzlar Bariatrik Cerrahinin Uygulanabilirliğini Genişletiyor!
Üç büyük tıbbi kuruluş obezite cerrahisi için formal kılavuzlarını değiştirdiler. Ve hafif-orta düzeyde obezite ve diyabet veya metabolik sendromu olan hastaları da kapsayacak şekilde uygunluk kriterlerini genişlettiler.
Yorum Yap
Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap
Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.