Didronat

Didronat

Didronat nedir ne için kullanılır, Didronat nasıl kullanılır, Didronat ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Etidronat disodyum

Ambalaj:

 200 mg x 60 Tablet

Ambalaj:

 400mgx30 tablet.

Endikasyon:

 Postmenopozal Osteoporozun sadece küratif tedavisinde kalsiyumla dönüşümlü olarak kullanılır. Profilaktik amaçla kullanılmaz.

Kontrendikasyon:

 Böbrek yetmezliği olan hastalarda, hiperkalsemili kişilerde ve etidronate karşı duyarlılığı olanlarda kullanılmaz.

Uyarılar:

 Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra gerekiyorsa kullanılmalıdır.Osteoporoz tedavisinde 3 aylık tedaviler önerilir.Bu 3 aylık devreler en az 3 yıl devam eder. Osteoporoz tedavisi gören hastalar dengeli beslenmeye dikkat etmeli ve yeterli miktarlarda kalsiyum ve/veya D vitamini almalıdırlar. Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır. Emziren annelerde kullanımı önerilmez.

Yan Etkileri:

 Bulantı ve diyare gö-rülebilir.Yüksek dozlarda (20 mg/kg/gün) ve 6 aydan fazla aralıksız kullanıldığındaosteid mineralizasyonuna engel olur.

İlaç Etkileşimleri:

 Birlikte Alındığında kalsiyum, magnezyum ve alüminyum içeren antasitler vemineral içeren vitamin müstahzarları etidronatın mideden emiliminiazaltır. Mineralizasyon zorluklarına neden olan ürünlerle birlikte verilmemelidir.

Doz Önerisi:

 Yemeklerden 2 saat önce su veya meyve suyuyla alınabilir.Süt gibi kalsiyumca zengin gıdalarla alınmamalıdır.Postmenopozal osteoporozda 15 gün süreyle günde 1 Tablet, bunun ardından 2.5 ay süreyle 1 g/gün kalsiyum ve/veya 400 IU/gün D vitamini alınarak bir kür tamamlanır, kürtlere devam edilir. Tedavi 2-3 yıl sürer.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...