Differin

Differin

Differin nedir ne için kullanılır, Differin nasıl kullanılır, Differin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Jel

Adapalen ‰1

Ambalaj:

 30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Komedon,papül ve püstüllerin hakim olduğu akne vulgarisin harici tedavisi içindir. Yüz, gö-ğüs ve sırttaki akne tedavisi için uygundur.

Kontrendikasyon:

 Adapalene karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılma:

 Duyarlılık reaksiyonu ya da ciddi bir irritasyon ortaya çıkarsa, ilacın kullanımına son verilmelidir.Göz, ağız, burun delikleri veya müköz membranlara yedirilmemelidir.Çatlak (kesik ve abrazyonlar) ya da ekzematöz deriye uygulanmamalıdır.Güneşe veya UV ışınlara uzun süreli maruz kalma, ek bir irritasyon yaratabilir. Etkin bir şekilde doğum kontrol yöntemi kullanılmadıkça, gebe kalma olasılığı bulunan kadınlarda kullanılmamalıdır. Emziren annelerde kullanımından kaçınılmalıdır,fakat kullanıldığında, bebeğin ilaca maruz kalmasından sakınmak için, memelere uygulamasından sakınılmalıdır.

Yan Etkileri:

 Ortaya çıkması olası başlıca istenmeyen etki,deride kızarıklık ve sıcaklık gibi deri irritasyonu dur. Bu tür olaylar, tedavi sıklığı azaltıldığında ya da tedavi bırakıldığında ortadan kalkar.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer retinoidler ya da benzer etki şekline sahip ilaçlar adapalen ile birlikte kullanılmamalıdır.Deride soyulmaya neden olan ajanlar, astrenjanlar veya irritan ilaçların birlikte kullanımı irritan etkilerde artmaya neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Sadece haricen kullanılır. Deri iyice kurulandıktan sonra, etkilenen bölgeye akşamları günde bir kez ince bir tabaka halinde uygulanır. Düzelmeye ait belirtiler genellikle tedaviden 4-8 hafta sonra ortaya çıkar. Tedavi ortalama olarak 3 ay sürdürülmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...