Difilin

Difilin

Difilin nedir ne için kullanılır, Difilin nasıl kullanılır, Difilin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul IM

Dihidroksipropilteofilin

Ambalaj:

 300 mg/3 mL x 6 ampul.

Endikasyon:

 Akut Bronşiyal astım nöbetlerinde kronik bronşit ve amfizemde gö-rü-len reversibil bronkospazmın giderilmesinde apnede ve Cheyne Stokes solunumunda endikedir.

Kontrendikasyon:

 Miyokard Enfarktüsünün akut aşamasında, ağır peptik ülserde, dihidroksipropilteofilin ve ksantin bileşiklerine hipersensitivite gösteren bireylerde kontrendikedir.

Uyarılar:

 Kalp hastalarında, hipotiroidde,hipertansiyonda ve akut miyokard hasarı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.Gebelerde güvenirliği kanıt olmadığından, hekim tarafından zorunlu bulunmadıkça verilmemelidir. Emziren annelerde kullanılması sakıncalıdır. Status astmatikus ve çocuklarda aşırı dozları kullanılması toksik etkilere yol açabilir. Bebeklerde kullanılması önerilmez.

Yan Etkileri:

 İrritasyon,bulantı, kusma, epigastrik ağrı, beraberinde baş ağrısı ve diyare,hematemez, SSS stimülasyonu, irritabilite, huzursuzluk, uykusuzluk,refleks hipereksitabilite, kas seğirmeleri, klonik ve tonik konvülsiyonlar,palpitasyon, taşikardi, ekstrasistol, flaş hali, hipotansiyon, dolaşım bozukluğu ve ventriküler aritmi, takipne, solunum durması, albüminüri,renal tübüllerden atılımın artması, hematüri, diürez, ateş, dehidratasyon görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Diğer ksantin bileşenleriyle birlikte verilmemelidir. Efedrin ve diğer sempatomimetik bronkodilatör lerle birlikte kullanıldığında toksik sinerjizm görülebilir.

Doz Önerisi:

 Difilin Ampul: Günlük doz IM olarak uygulanan 1.2 Ampuldür.

Difilin Simple Tablet:

 Erişkinler için olağan doz, günde 3 kez 400 mg’dir, ancak bronşiyal astma, Cheyne Stokes solunum ve paroksismal kardiyak dispne de daha yüksek dozlar gerekebilir.Bronşiyal astımda, kronik bronşit ve amfizemde görülen bronkospazmda bir kerelik maksimum doz 15 mg/kg’dir.Budoz 6 saatte bir olmak üzere günde en fazla 4 kez tekrarlanabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...