Diprolene

Diprolene

Diprolene nedir ne için kullanılır, Diprolene nasıl kullanılır, Diprolene ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Betametazon dipropiyonat%0.05

Ambalaj:

 15 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Kortikosteroidlere Yanıt veren dirençli ve ciddi dermatozların, özellikle psoriazi ve atopik dermatitlerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Betametazon dipropionate ve diğer kortikosteroidlere karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Uygulama sırasında irritasyon veya duyarlı oluşursa tedavi kesilmeli ve uygun bir tedaviye başlanmalıdır.Vücut yüzeyinin büyük kısmına topikal kortikosteroid uygulanmasısistemik emilimi artırır. Bu durumlarda yenidoğanlar ile çocuklarda uzun süreli kullanım gerektiğinde, uygun önlemler alınmalıdır.Uzun süreli kortikosteroid tedavileri çocukların büyüme ve gelişmelerini etkileyebilir. Bu grup ilaçlar gebelerde, büyük miktarlarda ve uzun süreli kullanımı önerilmemektedir.Emziren Annelere uygulandığında dikkat gerekmektedir.

Yan Etkileri:

 En fazla bildirilen yan etkileri,deride yanma iğnelenme hissi, kuruluk, kaşıntı ve irritasyon dur.Nadiren deride karıncalanma, iğnelenme hissi, gerilme veya çatlama,sıcaklık hissi, tabaka halinde ve lezyon çevresinde pullanma,foliküler döküntü, atrofi, eritem ve telenjiektazi gibi yan etkilerde bildirilmiştir.

Doz Önerisi:

 Diprolene Krem: Günde 2 kez, sabah ve akşam, hasta bölgeyi tamamen kaplayacak şekilde ince bir tabaka halinde kullanılır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...