Ecopirin

Ecopirin

Ecopirin nedir ne için kullanılır, Ecopirin nasıl kullanılır, Ecopirin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enterik Tablet

Asetilsalisilik Asit

Ambalaj:

 100 mg x 20 tablet

: 150 mg x 20 Tablet

: 300mgx20 tablet.

Endikasyon:

 Asetilsalisilik Asit antitrombotik olarak, non stabil anjina pektoriste ve risk altındaki(hipertansif, hiperlipidemik, diyabetik veya sigara tiryakileri)hastalarda koroner trombozun önlenmesi de; miyokard reenfarktüs profilaksisinde; kardiyovasküler cerrahide özellikle aortokoroner bypass ve arteriovenöz şantlarda postoperatif tromboz ve embolizm önlenmesinde; geçici iskemik ataklarda ve stroke profilaksisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Kanama eğiliminin arttığı patolojik durumlarda,antikoagülan (heparin, kumarin türevleri vb.) tedavisi sırasında,glukoz 6-fosfat dehidrogenaz eksikliğinde, gebeliğin son 3 ayında,salisilatlara ve analjeziklere karşı aşırı duyarlılık gösteren lerde,kronik veya aktif ülseri olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Tıbbi zorunluluk olmadıkça gebeler ve emziren annelere verilmemelidir. Asetilsalisilik asit, kortikosteroidler ve alkolle birlikte alındığında gastrointestinal kanama riskini artırabilir.

Yan Etkileri:

 Mide rahatsızlığı, gastrointestinal gizli kan kaybında artış, nadiren aşırı duyarlılığa bağlı reaksiyonlar(deri reaksiyonları, nefes darlığı) ve trombositopeni gö-rülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Non Steroidal antiromatizmal ilaçların etkilerini ve yan etkilerini, metotreksatın istenmeyen etkilerini, antikoagülanların (örneğin heparin ve kumarin türevleri)etkilerini ve steroidlerle birlikte alındığında gastrointestinal kanama olasılığını artırır.

Doz Önerisi:

 Tromboembolik hastalıkların profilaksi ve tedavisindeönerilen doz kilo başına 3 mg’dir. Çoğunlukla erişkinlerde kullanılan doz genellikle 100-150 mg 1 Tablet veya 300 mg yarım Tablettir. Tercih Yemeklerden sonra çiğnenmeden bir bardak suyla yutulmalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...