Edronax

Edronax

Edronax nedir ne için kullanılır, Edronax nasıl kullanılır, Edronax ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Tablet

Reboksetin

Ambalaj:

 4 mgx60 tablet.

Endikasyon:

 Depresyonun Akut tedavisinde ve başlangıç tedavisine yanıt vermiş hastalarda klinik iyileşmenin devamını sağlamada endikedir.

Kontrendikasyon:

 Paroksetine karşı aşırı duyarlı k durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Klinik Çalışmalarda nadiren de olsa epileptik nöbet olguları görüldüğünden, daha önceden kompulsif hastalığı bilinen kişilere reboksetin, sıkı gözetim altında verilmeli ve hastada nöbet geliştiğinde kullanımı kesilmelidir. MAO inhibitörlerinin reboksetin ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır.Mani/hipomani ye geçişler olmuştur. Bipolar hastaların yakın takip altına alınması önerilir. İdrar retansiyonu ve glokom öyküsü olan hastalarda dikkatli olunması önerilir. Gebelerde yeterli ve kontrollü çalışma bulunmadığından,yarar/risk oranı değerlendirilerek kullanılmalıdır.Emziren annelere verilmesi önerilmemektedir.

Yan Etkileri:

 Ağız Kuruluğu, kabızlık, uykusuzluk, terlemede artış, taşikardi, vertigo, idrar tutukluğu/retansiyonu ve impotans görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Ketokonazol,reboksetin enantiomerlerinin plazma konsantras-yonlarını yaklaşık %50oranında artırır.

Doz Önerisi:

 Klinik etkinlik, tedaviye başladıktan 14 gün sonra görülür. Yetişkinlerde önerilen terapötik doz, günde iki kez 4 mg (8 mg/gün)'dir. 3 hafta sonra, yeterli klinik yanıt alınamaması durumunda bu doz günde 10 mg ye kadar arttırılabilir. 65 yaş üzeri yaşlılarda önerilen terapötik doz, günde 2 kez 2 mg (4 mg/gün)'dir. Paroksetine başladıktan 3 hafta sonra yeterli klinik yanıt alınamaması durumunda, bu doz günde 6 mg ye kadar artırılabilir. Böbrek ya da orta ve ağır şiddette karaciğer yetmezliği olan hastalarda başlangıç dozu günde iki kez 2 mg olmalıdır; bu doz hasta intoleransına bağlı olarak artırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...