Efemoline

Efemoline

Efemoline nedir ne için kullanılır, Efemoline nasıl kullanılır, Efemoline ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Göz Damlası

Novartis Ophthalmics

Florometolon 1.0mg, tetrizolin HCL 0.25 mg

Ambalaj:

 5 mL’lik damlalıklı şişe.

Endikasyon:

 Şiddetli Şişme ve intravasküler enjeksiyon ile seyreden akut ve kronik, alerjik,enfeksiyöz olmayan konjonktivit ve keratit; gözün ön segmentinin enfeksiyöz olmayan enflamasyonunda (anterior üveit, episklerit ve sklerit dahil) endikedir. Ayrıca strabotomy, katarakt ve glokom ameliyatlarından sonraki durumlarda ek antimikrobik tedavi amacıyla kullanılır.

Kontra Endikasyon:

 Bileşimdeki Maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılık, enfeksiyöz konjonktivit veya keratit, dar açılı glokom, kuru göz, korneanın incinme ve ülserleri,herpes simpleks ve diğer viral enfeksiyonlar, oküler mikoz durumlarında kontrendikedir.

Uyarılar:

 Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımıyla ilgili çalışma yapılmamıştır. Gebelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri: 

Uygulamadan Sonra kısa bir süre hafif bir yanma hissi olabilir. Uzun süreli kullanımlarda duyarlı hastalarda göz içi basıncında geri dönüşümlü bir artış olabilir.Uzun süreli kullanım relatif hiperemiye neden olabilir (rebound etkisi). Kortikosteroidlerle uzun süreli tedaviden sonra tek tük olgularda kataraktlar ve korneal kusurlar gözlenmiştir. Oküler dokuda sekonder fungal enfeksiyonların oluşmasını kolaylaştırabilir.Uzun süreli kullanım (özellikle çocuklarda) baş ağrısı ve uyku hali gibi sistemik yan etkilere neden olabilir.

Doz Önerisi:

 Konjunktiva kesesi içine günde 2-3 kez 1 damla damlatılır. Erişkinlerde doz ilk 24-48 saat içinde saatte 1 damla kadar artırılabilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...