Efexor

Efexor

Efexor nedir ne için kullanılır, Efexor nasıl kullanılır, Efexor ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Efexor Tablet

Venlafaksin

Efexor Ambalaj:

  • 37.5 mgx28 Tablet
  • 75 mg 14 tablet.

EfexorEndikasyon:

 Anksiyete İle Birlikte görülen depresyon dahil, ayakta ve yatarak tedavi gören hastalardaki her tip depresyon tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Venlafaksine aşırı duyarlılığı olanlarda ve MAO inhibitörleri ile birlikte kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

Tüm antidepresanlar gibi venlafaksin de daha önce epileptik kasılmalar görülmüş hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Venlafaksin tedavisi sırasında, hastaların geçmişi kötü amaçlı ilaç kullanımı bakımından değerlendirilmesi ve tolerans gelişimi,doz artırımı veya ilaç alışkanlığı gibi venlafaksinin yanlış ve kö-tüyekullanım belirtileri gözlemlenmelidir. Orta şiddette veya ciddi renal yetmezlik veya karaciğer sirozu olan hastalarda düşük ve seyrek doz gerekebilir. Hastalar, araba dahil tehlikeli makineleri,ilaç tedavisinin onları advers olarak etkilemediğinden emin oldukları zaman kullanmaları konusunda uyarılmalıdır.Alkolle birlikte kullanılmamalıdır.Potansiyel yararı riskinden fazla değilse, venlafaksin gebelere ve emziren annelere verilmemelidir.

EfexorYan Etkileri:

Baş dönmesi,ağız kuruluğu, uykusuzluk, sinirlilik, uyuşukluk, anoreksi, konstipasyon,mide bulantısı, anormal ejakülasyon/orgazm, titreme ve kuvvetsizlik en sık görülen yan etkilerdir.

İlaç Etkileşimleri:

 Venlafaksin Lityum ve diazepam dışında diğer SSS aktif ilaçlarla birlikte kullanım riski sistematik olarak değerlendirilmedi ğinden, venlafaksin bu tip ilaçlarla birlikte kullanılması gerekliyse dikkatle kullanılması önerilir.

EfexorDoz Önerisi:

  • Önerilen Günlük alışılmış doz, bölünerek verilen 75 mg dir (günde 2x37.5 mg).
  • Birkaç hafta sonra daha fazla klinik düzelme isteniyorsa, doz bölünerek verilen 150 mg ye kadar yükseltilebilir (günde 2x75 mg).
  • Efexor XR Mikropellet Kapsül: Genellikle,önerilen olağan doz, günde 1 kez 75 mg Efexor XR dır.
  • Bazı hastalarda, dozu günde 1 kez 75 mg Efexor XR a yükseltmeden önce hastanın ilaca alışması için 4-7 gün için günde 1 kez Efexor 37.5 mg verilir. Eğer iki hafta sonra klinik düzelmenin artmasıisteniyorsa, doz günde 1 kez 150 mg Efexor XR a yükseltilebilir.
  • Efexor XR ın yemekle birlikte alınması önerilir.
  • Her Kapsül bütün olarak sıvıyla yutulmalıdır.
  • Kapsül bölünmemeli,ezilmemeli, çiğnenmemeli veya suya konulmalıdır.
  • Efexor XR günde bir kez ve aşağı yukarı aynı saatlerde (sabah yada akşam) alınmalıdır.
  • Venlafaksin tedavisi kesilirken dozun kademeli olarak azaltılması önerilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...