Eksofed

Eksofed

Eksofed nedir ne için kullanılır, Eksofed nasıl kullanılır, Eksofed ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Şurup

Psödoefedrin HCl

Ambalaj:

 30 mg/5 mL x 150 mL lik şişe.

Endikasyon:

 Özellikle Nazal mukoza, sinüsler ve genel olarak üst solunum yolları mukozasının dekonjestan etki yapar ve alerjik rinit, vazomotor rinit, nezle,grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda burnu açarak ve burun akıntısını durdurmak semptomatik bir iyileşme sağlar.

Kontrendikasyon:

 Daha önce psödoefedrine karşı tolerans göstermemiş olanlarda kontrendikedir.Ciddi hipertansiyon ve şiddetli koroner arter hastalıkları olanlarda kullanılmamalıdır. Daha önceki 2 hafta içinde MAO inhibitörü almış veya almaya devam eden hastalarda kontrendikedir. Psödoefedrin ve bu tip bir ilacın aynı zamanda kullanılması bazan kan basıncının yükselmesine neden olabilir.

Uyarılar:

 Hipertansiyon, kalp hastalıkları, şeker hastalığı,hipertiroidizm, yüksek intraoküler basınç ve prostatik büyüme görülen hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Şiddetli renal ve/veya hepatik fonksiyon bozukluklarının bulunması halinde dikkatli olunmalıdır.Gebe kadınlarda ilacın sağlayacağı yarar ile gelişmekte olan fetüs olabilecek tehlikeli etkileri dengelemek şartıyla ilacın kullanımına karar verilmelidir. Psödoefedrin anne sütüne az miktarda geçer,fakat bunun emzirilen bebeklerdeki etki derecesi bilinmemektedir.

Yan Etkileri:

 Uyku bozuklukları ve nadiren halüsinasyon dahil SSS uyarım semptomları görülebilir.Ciltte irritasyon ile birlikte veya irritasyon suz döküntüler bazan görülmektedir. Psödoefedrin alan erkeklerde nadiren üriner retansiyon araslanır.

İlaç Etkileşimleri:

 Dekonjestanlar,trisiklik antidepresanlar, iştah kesiciler ve amfetamin benzeri psikostimülanlar gibi sempatomimetik aminlerin metabolizmasını engelleyen MAO inhibitörleriyle birlikte kullanılması bazan kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Psö-doefedrin; bretilyum,betanidin, guanetidin, debrizokin, metildopa weave adrenerjik bloker ilaçlar gibi sempatik aktiviteyi engelleyen hipertansif ilaçların etkisini kısmen tersine çevirir.

Doz Önerisi:

 Eksofed Şurup: 12 yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde: Her 6 saat ara ile 1 ölçek (60 mg)- günde maksimum 240 mg. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Her 6 saat ara ile 1/2 ölçek (30 mg)- günde maksimum 120 mg. 2-6 yaş arasındaki çocuklarda: Her 6 saat ara ile 1/4 ölçek (15 mg)- günde maksimum 60 mg.Eksofed Tablet: 12 yaşından büyük çocuklar ve erişkinlerde: Her 6 saat ara ile 1 tablet (60 mg)- günde maksimum 240 mg. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Her 6 saat ara ile ½ tablet (30 mg)- günde maksimum 120 mg. 2-6 yaş arasındaki çocuklarda: Her 6 saat ara ile 15 mg günde maksimum 60 mg.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...