Elidel

Elidel

Elidel nedir ne için kullanılır, Elidel nasıl kullanılır, Elidel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Krem

Pimekrolimus %1

Ambalaj:

 30 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Bebeklerdeki(3-23 aylık), çocuklardaki (2-11 yaş) adölesan çağındaki lerdeki (12-17 yaş) ve erişkinlerde atopik dermatit (egzama) belirti ve semptomlarının kısa süreli(akut) ve uzun süreli tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Pimekrolimus Karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Akut viral deri enfeksiyonu bulunan bölgelere uygulanmalıdır. Gebe kadınlarda kullanılması konusunda yeterli veri yoktur.Bebeğini emziren anneler ilacı memelerine uygulamamalıdır.

Yan Etkileri:

 Uygulama Yerinde yanma hissi, irritasyon, kaşıntı, eritem, deri enfeksiyonları, deri iltihabı, egzamanın şiddetlenmesi, herpes simplex, herpes simplex dermatiti,enfeksiyöz siğiller, uygulama yerinde döküntü, ağrı, parestezi, derinin pul pul dökülmesi, kuruluk, ödem, deri papillomu, çıban gibi reaksiyonlar görülebilir.

Doz Önerisi:

 İnce bir tabaka halinde günde 2 kez uygulanır, yavaş yavaş ovuşturarak deriye tamamen emzirilir. Baş ve yüz, boyun ve derinin kıvrım yaptığı/karşı karşıya temas ettiği yerler dahil bütün deri bölgelerinde kullanılabilir

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...