Enbrel

Enbrel

Enbrel nedir ne için kullanılır, Enbrel nasıl kullanılır, Enbrel ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

Etanercept

Ambalaj:

 25 mg 4 flakon ve 1 mL çözücü içeren 4 enjektör.

Endikasyon:

 Yetişkinlerdemetotreksat dahil (kontrendike değil ise), hastalığı modifiye ediciantiromatizmal ilaçlara yeterli yanıt alınamayan durumlarda aktif romatoid artrit kontrolünde kullanılır. Etanercept önceden metotreksat ile tedavi edilmemiş yetişkinlerde ciddi, aktif ve ilerleyen romatoid artrit kontrolünde kullanılır. Ayrıca, metotreksata yeterli yanıt alınamayan veya metotreksatı tolere edemeyen 4-17 yaş arası çocuklarda aktif poliartiküler tip juvenil kronik artrit tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyon:

 Etanercept Aşırı duyarlılık ile sepsis ve sepsis riskinin bulunduğu durumlarda kullanılmamalıdır. Kronik veya lokalize enfeksiyonlar dahil olmak üzere aktif enfeksiyonu bulunan hastalarda etanersept tedavisine başlanmamalıdır.

Uyarılar:

 Etanercept kullanımı ile ilgili alerjik reaksiyonlar rapor edilmiştir. Etanercept, vücudun enfeksiyonlara ve kanser gelişmesine karşı savunmalarını etkileyebilir. Bazıları fatalite ile sonuçlanan nadir olarak pansitopeni ve çok nadir olarak aplastik anemi rapor edilmiştir. Etanersept otoimmün antikorlarının oluşmasına neden olabilir. Canlı Aşılar, etanercept ile birlikte verilmemelidir. Konjestif kalp yetmezliği bulunan hastalarda etanercept kullanılırken dikkatli olunmalıdır.Gebelerde, yalnızca gerçekten gerekiyor ise kullanmalıdır. İmmünglobulinler ve birçok ilaç insan sütünden atıldığı için ilaç kullanırken emzirme kesilmeli veya emzirirken etanercept alımı durdurulmalıdır.

Yan Etkileri:

 Enjeksiyon Bölgesinde reaksiyon (eritem ve/veya kaşıntı, ağrı ve şişme) daha fazla görülmüştür. Üst solunum yolları enfeksiyonları en sık rapor edilen ciddi olmayan enfeksiyonlardır. Pazarlama sonrası dönemde değişik vücut bölgelerinde kanser gelişimi bildirimleri olmuştur. Pazarlama sonrasında,romatoid faktör pozitif romatoid artritli hastalar da dahil, klinik görünüm ve biyopsi ile subakut deri lupusuna benzeyen kızarıklar ile ilave otoantikorlar geliştiren kendiliğinden ortaya çıkan nadir advers etkiler rapor edilmiştir.Ayrıca, ateş ve kaşıntı sık olarak bildirilmiştir.

İlaç Etkileşimleri:

 Bilinen bir etkileşmesi yoktur.

Doz Önerisi:

 Enbrel Tedavisi romatoid artrit tanı ve tedavisinde uzman bir hekim tarafından başlatılmalı ve izlenmelidir. Yetişkinler ve yaşlılarda 1 mLenjeksiyonluk su içinde eritilmiş 25 mg Enbrel’in subkutan enjeksiyon yolu ile haftada iki kez uygulanması (72 ile 96 saat ara ile), optimal terapötik cevap için önerilen dozdur.Çocuklar ve genç yetişkinler (-4 ile <18 yaş): 25 mg Enbrel, 1 mL enjeksiyonluk su ile seyreltilir ve haftada iki kez, dozlar arasında 72 ile 96 saat bırakarak, 0.4mg/kg (her doz için maksimum 25 mg’ye kadar) olacak şekilde, subkutan enjeksiyon ile uygulanır. Üst bacak, karın ve üst kola subkutan enjeksiyon ile uygulanır. Enjeksiyon bölgesi değiştirilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...