Epidosin

Epidosin

Epidosin nedir ne için kullanılır, Epidosin nasıl kullanılır, Epidosin ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Ampul

Valetamat Br

Ambalaj:

 8 mg/1 mLx5 ampul.

Endikasyon:

 Mide Bağırsak Krampları, spastik kabızlık, kardiyospazm, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri şikayetlerinde, hafif ve orta derecede safra ve idrar yollarındaki kramplar, dismenore, doğumda geciken kollum açılmasını kolaylaştırmak gibi hallerde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Göz içi basıncının daha yükseğe çıkması tehlikesine karşı dar açılı glokomda kullanılmamalıdır.

Uyarılar:

 Prostat hipertrofilerinde valetamat,idrar boşalmasında rahatsızlık verebilir. Mide çıkışları dar olanlarda midenin boşalması daha gecikmiş olabilir. Bunun dışında valetamat, megakolon ve taşiaritmilerde kullanılmamalıdır.

Yan Etkileri:

 Nadir olgularda terlemede azalma, deri kızarması, kalp ritminde değişiklikler ve idrarda zorluk gibi yan etkiler görülmüştür. Glokomu şiddetlendirebilir. Yüksek Dozlarda, makine kullanımı veya trafikte görme yeteneğine etki edebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Amantadin, kinidin, trisiklikantidepresanlarla valetamatın etkisi istenmeyen ölçülerde yükselir.

Doz Önerisi:

 Epidosin Ampul: Gerektiği takdirde çok kereler 1-2 Ampul IV, IM veya SC olarak uygulanır.

Yüksek dozlar:

 Yüksek dozda akciğer kanserinin tedavisinde tek ajan olarak Epirubicin Ebewe Aşağıdaki tedavi rejimlerine göre uygulanmalıdır: Küçük Hücreli akciğer kanseri (önceden tedavi edilmemiş): 3 haftada bir, 1. gün 120 mg/m2. Küçük hücreli olmayan akciğer kanseri (önceden tedavi edilmemiş skuamöz, büyük hücreli ve adenokarsinom): 3 haftada bir, 1., 2. ve 3.günler, 135 mg/m2. İlaç, 3-5 dakikalık bir sürede İV bolus şeklinde veya 30 dakikalık bir sürede infüzyon şeklinde verilmelidir.İntravezikal uygulama: Pek çok tedavi rejiminin kullanımında, önerilen bir rehber şu şekildedir: Terapi için, 8 hafta süreyle haftada 50 mg/50 mL (fizyolojik serum veya steril distile suda seyreltilmiş)dozunda damla, damla akıtma şeklinde (instilasyon).

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...