Estracombi TTS

Estracombi TTS

Estracombi TTS nedir ne için kullanılır, Estracombi TTS nasıl kullanılır, Estracombi TTS ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler?

Estracombi TTS Plaster

  • EstradermTTS 50: Estradiol 4 mg
  • Estragest TTS (0.25/50): Estradiol 10 mg, Noretisteron asetat 30 mg

Ambalaj:

 4 sistem Estraderm TTS 50 ve 4 sistem Estragest TTS (0.25/50).

Endikasyon:

 Uterusu intakt olan kadınlarda menopoza bağlı östrojen yetersizliğinin neden olduğu semptomların, yani sıcakbasması, uyku bozuklukları, ürogenital atrofi ve bunlarla ilişkili ruh hali değişikliklerinin tedavisinde, menopoz sonrası hızlanmış kemik kaybının önlenmesinde kullanılır.

Kontrendikasyon:

 Meme ve endometrium kanseri, endometriozis,nedeni bilinmeyen vajinal kanama, ciddi karaciğer hasarı, geçirilmiş veya aktif tromboflebit, tromboz veya tromboembolik hastalıklar,bileşimdeki maddelere karşı bilinen aşırı duyarlılık, gebelik ve emzirme.

Estracombi TTS Uyarılar:

 Bütün diğer cinsiyet hormonları ile yapılan tedavilerde olduğu gibi, bu kombinasyon da ancak genel tıbbi ve endometriyal anormallikleri elimine etmek için tam bir jinekolojik muayene yapıldıktan sonra kullanılmalıdır.

Estracombi TTS Yan Etkileri:

 Uygulama bölgesinde kaşıntı ile beraber veya kaşıntısız geçici eritem ve irritasyon, ara kanama, leke tarzında vajinal kanama, menstrüel kanamada değişiklikler, dismenore,premenstrüel benzeri sendrom, amenore memede rahatsızlık (östrojen/-veya gestagen etkilerinin işareti), bulantı, karın krampları,gaz, baş ağrısı, migren, tromboflebit, varikoz venlerin şiddetlenmesi,kan basıncında artış görülebilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Karaciğer mikrozomal enzimlerini indükleyen preparatlar (örneğin, barbitüratlar, hidantoinler, karbamazepin,meprobamat, fenilbutazon veya rifampisin) östrojenlerin ve projestinler etkisini inhibe edebilir.Bu preparatların transdermal olarak verilen estradiolve noretisteron asetatı ne derece etkileyecekleri bilinmemektedir.

Estracombi TTS Doz Önerisi:

 Estracombi TTS ile bir tedavi siklusu, 4 plasterEstradermTTS 50 ve 4 plasterEstragestTTS (0.25/50)içerir.TedaviEstraderm50ile başlatılır.Sistemler 2 hafta süreyle haftada 2 kez uygulanır. Yeni, sistem her 3-4 günde bir değiştirilir. İzleyen 2 hafta süreyle haftada 2 kez 1 Estragest TTS (0.25/50)sistemi uygulanır, yani sistem yukarıda belirtildiği gibi 3-4 günde bir değiştirilir. Bir sonrakitedavi siklusuEstragest TTS (0.25/50)sistemini çıkardıktan hemen sonra Estraderm TTS 50 ile tekrar başlatılır. Uygulanan yer yağsız olmalı ve herhangi bir irritasyon belirtisi olmamalıdır.Estracombi TTS memelere uygulanmamalıdır.Sistemler art arda iki kez aynıyere yapıştırılmamalıdır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...