Estriol

Estriol

Estriol nedir ne için kullanılır, Estriol nasıl kullanılır, Estriol ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Vajinal Krem

Estrıol 1 mg/g

Ambalaj:

 35 ve 50 g’lik tüp.

Endikasyon:

 Östrojen Yetersizliğine bağlı özellikle klimakterium ve doğal ya da cerrahi,postmenopoz ile ilgili şikayetler, örneğin vajina atrofisi, vulvada pruritus, vajina mukozasının atrofisine bağlı disparoni, akıntı,uterus ya da vajinanın prolapsusu sonucu oluşan yaralar, vajinalenfeksiyon ve enflamasyonlarda destekleyici tedavi olarak, vajinaloperasyonlardan önce ve sonra tedavide ve şüphelenilen Papanicolau Hormonal aydınlatılmasında endikedir.

Kontrendikasyon:

 Bilinmeyen orijinli bir genital kanama durumunda,östrojene hassas bir tümörün mevcudiyetinde, metastatik tümörlerin varlığında,genital kanama, tromboflebit, embolik hastalıklar sırasında ve ürünün içeriklerinden herhangi birine karşı bilinen bir hipersensitivite durumunda kullanımı kontrendikedir.

Uyarılar:

 Vajinal bir enfeksiyonun varlığında, enfeksiyon estrioltedavisi sırasında veya öncesinde tedavi edilmelidir.Estriol Krem, prensip olarak düzenli tıbbi kontrol altında kullanılmalıdır. Bu, sürekli tekrarlayan vajinal kanamaları olan hastalar için özellikle geçerlidir. Uzun Dönemli tedavilerde, 6 aylık aralarla genel ve jinekolojik muayeneler yapılmalıdır. Uzun dönemli östrojen tedavisi altında bulunan kadınlarda yılda bir kez progesteron testi yapılarak endometrial proliferasyonun derecesisaptanmalıdır. 

Yan Etkileri:

 Lokal irritasyona ya da tedavinin başlangıcındakaşıntıya neden olabilir.Tedavinin ilk haftalarında ender olarak memelerde ağrı belirebilir. Bu şikayetler genellikle geçicidir.

Doz Önerisi:

 Vajinal Kullanım: Östrojen eksikliğine bağlı sistemik ve genitoüriner semptomların varlığında ½ veya 1 aplikatör dolusuEstrio Krem 3 hafta boyunca vajina içine uygulanır. Daha sonrasında tedavi 0.5 mg lik devam dozuna geçilerek haftada iki kez uygulanır.Vajinal Cerrahi Uygulanacak Hastalarda Pre ve Postoperatif Dönem Tedavisinde: 0.5-1 megEstrol cerrrahinin iki hafta öncesinden başlamak üzere günlük olarak uygulanır. Cerrahi sonrasında ise 0.5 mg Estriol haftada iki kez uygulanır.Topikal Uygulama: Tedavinin ilk haftasında bir tam dolu aplikatör ilgili cilt alanına günde bir kez olacak şekilde uygulanır. Daha Sonra haftada 2 veya 3 kez uygulamaya geçilir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...