Ethyol IV

Ethyol IV

Ethyol IV nedir ne için kullanılır, Ethyol IV nasıl kullanılır, Ethyol IV ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Enfüzyon Flakonu

Amifostin

Ambalaj:

 500 mgx1 flakon.

Endikasyon:

 İlerlemiş Over kanserli veya küçük hücreli olmayan akciğer kanserli hastalarda tekrarlanan cisplatin dozlarına bağlı olarak gelişen kümülatif renal toksisitenin azaltılmasında ve radyasyona bağlı gelişen kserostomi şiddetini ve insidansını azaltmak endikedir.

Kontrendikasyon:

 Amino Tiyol Bileşikleri Ne duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar:

 Hipotansif Veya dehidrate hastalara uygulanmamalıdır. Önerilen amifostin dozunun 15 dakika içinde uygulanması önemlidir, çünkü uygulama süresi uzadığında amifostinin yan etki insidansı artar. Hipotansiyon durumunda hasta Trendelenburg pozisyonuna getirilmesi ve ayrı bir IV hat kullanılarak normal serum fizyolojik enfüze edilmelidir. Hastanın pozisyonuna ve yeterli hidratasyonu na rağmen amifostin uygulaması sırasında veya sonrasında (kısa bir süre) hipotansiyon gelişebilir. Hipotansiyon, dispne, apne, hipoksi ve nadir olgularda nöbet, bilinçsizlik, solunum durması ve böbrek rahatsızlığı ile birlikte bildirilmiştir. Amifostin uygulaması öncesinde ve uygulama sırasında antiemetik verilmelidir. Gebelikte sadece potansiyel yararları fetüs üzerine olası potansiyel riskinden fazla ise kullanılmalıdır. Anne sütüne geçişi hakkında bilgi yoktur.Amifostin Tedavisinden önce emzirmeye son verilmelidir.

Yan Etkileri:

 Çok nadir olgularda çok kısa süreli ve hızla düzelen bilinç kaybı bildirilmiştir.Amifostin infüzyonundan sonra bulantı ve/veya kusma sık bildirilmektedir ve ağır olabilir. Amifostin uygulaması sırasında veya sonrasında görülen diğer yan etkileri yüzde kızarma/sıcaklık hissi, titreme/üşüme, baş dönmesi, uyku hali,hıçkırık ve hapşırma dır. Olguların çoğunda hipotansiyon, ateş, titreme/üşüme,dispne ve deride kızarıklık; nadiren, hipoksi, larinks ödemi, toraks darlığı ve olası kalp durmasını içeren anafilaktik reaksiyonlar vardır.

İlaç Etkileşimleri:

 Amifostine antihipertansif ilaçlar veya hipotansiyon oluşturabilecek bir ilaç kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Doz Önerisi:

 Kemoterapide önerilen başlangıç dozu, 15 dakikalık IV infüzyon olarak günde bir kez 910 mg/m2’dir. Enfüzyona kemoterapiden30 dakika önce başlanır. Radyoterapide önerilen dozu 3 dakikalık IV enfüzyon olarak günde 1 kere 200 mg/m2’dir.Radyoterapiden 15-30 dakika önce başlanır.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...