Favirab

Favirab

Favirab nedir ne için kullanılır, Favirab nasıl kullanılır, Favirab ilacının yan etkileri ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Flakon

At kaynaklı kuduz immünglobulini F(ab')2 fragmanları 200- 400 IU/mL

Ambalaj:

 5 mLx1 flakon.

Endikasyon:

 Özellikle ciddi temaslarda(örn. durumu incelenmeyen veya kuduz virüsü ile enfekte olduğu bilinen ya da şüphelenilen evcil ya da vahşi hayvanın yol açtığı yüz, baş, boyun ve ellerde çoklu ciddi ısırıklar) veya küçük çocukların ısırmalarında olmak üzere kuduz virüsü ile temas ettiğinden şüphelenilen bireylerin seroprofilaksisinde(antikor enjeksiyonu ile koruma) endikedir. Kuduz aşılaması ile birlikte, ayrı olarak uygulanmalıdır.

Kontrendikasyon:

 At kaynaklı proteinlere karşı alerji öyküsü bilinen bireylerde kullanılmamalıdır. Ancak, kuduzun ölümcül riski nedeniyle her türlü olası kontrendikasyon göz ardı edilebilir.

Uyarılar:

 Favirab Sadece kuduz kontrol merkezlerinde, tıbbi gözetim altında uygulanmalıdır. İnsan deneylerinde ürünün gebelik dönemindeki güvenilirliği kanıtlanmamıştır. Kuduzun ölümcül riski dikkate alındığında, maruziyetin ardından uygulanacak profilaktik kuduz tedavisi için gebelik bir kontrendikasyon oluşturmaz. Ancak seçim imkanı olduğu takdirde, insan kaynaklı kuduz immünglobulini tercih edilir.

Yan Etkileri:

 Ani veya gecikmiş tip alerjik reaksiyonlar görülebilir. Ani reaksiyonlar,hipotansiyon, dispne ve ürtiker ile görülen anafilaktik reaksiyonlardır.Nadiren Quincke ödemi veya anafilaktik şok gibi çok daha ciddi reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

İlaç Etkileşimleri:

 Aşı tedavisi başladıktan sonra Favirab ın tekrarlayan enjeksiyonları, aşı ile garanti edilen koruyucu etkinliği azaltabilir.Favirab Ve kuduz aşısının birlikte kullanıldığı tedavilerde, aşı Favirab dan ayrı olarak kontralateral anatomik bölgeye, farklı bir enjektör kullanılarak uygulanmalıdır. İmmün yanıtı zayıflatacak kortikosteroidlerin kullanımından kaçınılmalıdır.

Doz Önerisi:

 Favirab Temasın ardından mümkün olan en kısa süre içinde uygulanmalıdır. Önerilen doz, erişkin ve çocuklarda vücut ağırlığına göre, 40 IU/kg dir. Ancak, çocuklarda, özellikle çoklu yaralanmalarda yara(lar)ın doğru şekilde infiltre edilmesine yetecek miktarda immünglobulin elde edilmesi içindozun %0.9 NaCl çözeltisinde 2-3 kat seyreltilmesi önerilir. İmmünglobulin Aşının sağlayacağı aktif antikor üretimini bir miktar baskılayabileceği için hiçbir surette önerilen doz aşılmamalıdır.Favirab yoldan yavaş enjekte edilmelidir.

Yorum Yap

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Giriş Yap

Yorumunuzun kontrolden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

...